Sari la conținut

Festivalul Medieval al Cetății Râșnov (31 august - 2 septembrie 2018)

festivalul-medieval-al-cetatii-rasnov-2018

Cetatea Râșnov va fi „asediată” de Cavalerii de Malta, în a treia ediție a Festivalului Medieval!


    În week-end-ul ce urmează, la Râşnov vor ajunge Cavalerii de Malta, care vor fi actorii principali ai unui Festival Medieval.

Evenimentul se va desfăşura între 31 august şi 2 septembrie 2018 în Valea Cetăţii din Râşnov.

Festivalul Medieval al Cetății Râșnov își deschide porțile pentru trei zile de sărbătoare inedită, în care se vor întâlni 200 de cavaleri. Cei mai mulți dintre aceștia provin din țări precum Italia, Austria sau Germania. Evenimentul se află la a treia ediție și este organizat de Ordinul Cavalerilor de Malta și Primaria Orașului Rașnov.

Cavaleri, domniţe, săbii, scuturi, coifuri, cămăşi de zale, corturi şi turniruri sunt câteva din ingredientele ce stau la baza acestui festival medieval.

Trompetele vor anunța venirea cavalerilor în Piața din Centru, unde va avea loc ceremonia oficiala de primire a oaspeților. Până seara, în Cetatea Râșnov vor avea loc turniruri medievale și o masă cavalerească specială (cu iz medieval) cu berbecuți la proțap.

  Ediţia de anul acesta are ca invitat special formaţia Talisman. Concertul susținut de Talisman va avea loc în prima seară a festivalului, pe 31 august 2018, de la ora 21.

Activităţile pregătite de cavaleri vor fi atractive pentru toate vârstele, iar atmosfera medievala va transforma Cetatea de la Râşnov într-un loc desprins parcă din trecut. Vizitatorii vor putea asista la paradele cavalerilor şi domniţelor, vor putea vizita expoziţia de scuturi şi arme medievale, vor învăţa să tragă cu arcul şi se vor lupta cu săbiile.

În tabara medievală amenajată pe platoul de la baza cetăţii vor avea loc ateliere interesante, petreceri, turniruri şi lupte cavalereşti.

 Festivalul Medieval al Cetății Râșnov este unic, în primul rând datorita implicării unuia dintre cele mai vechi și respectate ordine cavalerești care au existat în istoria medievală, Cavalerii Ordinului Sfântului Ioan din Ierusalim sau Cavalerii Ioaniți, cunoscuți mai simplu, drept Cavalerii de Malta.

Intrarea la Festival este gratuită.

Comentarii

Ultimă oră