La Opera Braşov, luna octombrie este rezervată Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, care a ajuns, în acest an, la a XV-a ediţie.

Pentru spectacolele pregătite melomanilor braşoveni în Festival, biletele s-au pus în vânzare de astăzi, la Operă.

Alexandra Fits şi Kamerata Kronstadt, dirijată de Cristian Oroşanu, sunt cei care deschid Festivalul, miercuri, 4 octombrie, de la ora 19, cu spectacolul „Maria Tănase & Edith Piaf - O prietenie muzicală”. Invitaţi mai sunt Mariano Castro la pian şi Georgia Gulea la nai.

Vineri, 6 octombrie, de la ora 18.30, festivalul continuă cu o reprezentaţie adusă de Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa - „Crăiasa Zăpezii”, un spectacol de balet pe muzică de J. Sibelius şi E. Grieg. Preţul biletelor este de 30 şi 40 de lei.

Duminică, 6 septembrie, la Opera Braşov va fi prezentat „Elixirul dragostei”, de G. Donizetti, la care biletele, de asemenea, costă 30 şi 40 de lei.

Vineri, 13 octombrie, de la ora 18.30, va fi prezentată prima premieră a festivalului - „Coppelia”, un spectacol de balet pe muzică de L. Delibes. Invitaţi, alături de soliştii şi ansamblul de balet al Operei Braşov, vor fi Andreea Jura şi Dan Haja, prim-solişti ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca şi solişti ai Teatrului de Balet Sibiu. Costul biletelor este de 30 şi 40 de lei.

În următoarea seară, pe 14 octombrie, de la ora 19, sunteţi aşteptaţi la Gala Operetei Maghiare, unde biletele vor fi 40 şi 50 de lei.
În 21 octombrie, de la ora 18.30, este programată Marea Gală a Festivalului, spectacol ce se anunţă unul de excepţie. Sunt invitaţi solişti din Austria, Franța, Georgia, Italia, Japonia, România, dirijor va fi Luciano di Martino (Italia), iar Marius Constantinescu (TVR) va fi prezentator. Preţul biletelor este de 50 de lei.

Spre finalul Festivalului, miercuri, 25 octombrie, şi joi, 26 octombrie, de la ora 19, va fi prezentată cea de-a doua premieră - „Bal mascat”, de G. Verdi, în regia Corinnei Boskovsky (Austria). Preţul biletelor este de 30 şi 40 de lei.

Festivalul se încheie vineri, 27 octombrie, la Sala Patria, unde, de la ora 18.30, va fi un recital extraordinar susţinut de soliştii Operei Braşov.