Sari la conținut
festivalul-interetnic-scolar-comoara-etno

Vineri şi sâmbătă are loc a V-a ediţie a Festivalului interetnic şcolar „Comoara Etno”. Festivalul este un proiect de educaţie interculturală iniţiat de către Şcoala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan” Braşov, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, Muzeul de Etnografie, Centrul Cultural „Reduta” - Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale,  Palatul Copiilor şi Elevilor Braşov.
Manifestările din cadrul festivalului vor avea loc astfel:
- vineri, 10 mai, orele 14:00-17:00, sesiune de comunicări ştiinţifice şi expoziţie de obiecte tradiţionale la sediul Şcolii Gimnaziale Nr. 9 „Nicolae Orghidan” Braşov;
-  sâmbătă, 11 mai, orele 9:00-18:00, concurs de cântece şi dansuri populare ale comunităţilor etnice din judeţul Braşov. Anul acesta, concursul de cântece şi dansuri va fi găzduit de către Casa de Cultură a Studenţilor Braşov.
Aflat la a V-a ediţie, festivalul se bucură de un real succes, reunind în acest an, la cele trei secţiuni, un număr de peste 1300 de elevi din 31 de şcoli ale judeţului Braşov.
Evenimentul răsplăteşte eforturile elevilor, ale cadrelor didactice şi părinţilor, de punere în valoare a moştenirii etnoculturale pe care judeţul nostru o are.
Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov în parteneriat cu „Asociaţia „Apáczai Csere János” vă invită sâmbătă, 11 mai 2013, la Zilele meşteşugurilor tradiţionale „Sokadalom”, serbare etno-culturală de tip maial.
Evenimentul va avea loc la Biserica reformată „Casa Speranţei”, str. 13 Decembrie nr. 56, începând cu ora 10:00.




Comentarii

Ultimă oră