Pasionații de literatură science fiction şi fantasy, vor avea în perioada 4-6 octombrie 2019 un motiv de bucurie.

    Se va desfășura la Brașov cea de-a III-a ediţie a Festivalului de literatură şi artă science-fiction şi fantasy, AntareSFest - „Încotro, Homo Cosmicus?”.

   Evenimentul, cu participare internaţională, se va desfăşura la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov şi are ca temă centrală „50 de ani de la prima aselenizare, misiunea spaţială Apollo 11”.

     Și-au confirmat prezenţa autori de renume ai SF-ului românesc, oameni de ştiinţă, publicişti, graficieni, artişti plastici, edituri, precum şi o delegaţie de scriitori de SF şi creatori de bandă desenată din Ungaria. Toţi vor fi întâmpinaţi de „Anty” – mascota astronaut.

     În cadrul festivalului vor avea loc dezbateri tematice despre situaţia SF-ului românesc pe plan naţional şi internaţional, lansări de carte SF, lectură liberă, expoziţii de grafică şi bandă desenată, precum şi ateliere cu specific SF şi Fantasy, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Inedit va fi standul de artizanat cu teme SF şi Fantasy, pe lângă cel de bandă desenată „Comics Didactic”.

    Pentru mai mult divertisment, organizatorii au inclus în program proiecţii de film, dans tematic, concursuri cu premii şi parada costumelor „Cosplay”, pe traseul Livada Poştei – Piaţa Sfatului.

  Evenimentul se va încheia cu decernare de premii pentru cel mai bun roman SFFH (science-fiction-fantasy-horror) apărut în 2018, cel mai bun debut SFFH din 2018, cea mai bună povestire SFFH din 2018. De asemenea, vor fi acordate premii pentru merite deosebite în promovarea literaturii SF româneşti şi pentru implicare personală în susţinerea şi promovarea literaturii şi artei de gen româneşti.

    „Scopul acestui festival este de promovare a SF-ului românesc, a scriitorilor şi a graficienilor autohtoni, a debutanţilor de toate vârstele, cu precădere a tinerilor cu pasiune pentru aceste genuri literare, elevi de gimnaziu, liceu şi studenţi. De asemenea, dorim să descoperim noi talente, prin atelierele de scriere creativă şi cele de grafică”, a explicat preşedintele Asociaţiei Antares Science-Fiction&Fantasy Club Braşov, Nic Dobre.

       Publicul este aşteptat pe tot parcursul evenimentului, de vineri până duminică (4-6 octombrie 2019). Intrarea este liberă.

   Evenimentul este organizat de Clubul Antares şi Asociaţia Antares Science-Fiction&Fantasy Club Braşov, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, având sprijinul Asociaţiei Medicilor Dentişti din Braşov.