Sari la conținut

„Festivalul Cultural al Marii Uniri”, la Drăguş

festivalul-cultural-al-marii-uniri-la-dragus

Drăguşenii vor îmbrăca din nou haine de sărbătoare duminică, 30 septembrie 2018, atunci când la ei în localitate se va desfăşura „Festivalul Cultural al Marii Uniri”.

Evenimentul va începe la ora 11.00, la Biserica din sat „Adormirea Maicii Domnului”, unde se va oficia o slujbă de pomenire în memoria lui Ion Codru Drăguşanu, după care va avea loc dezvelire şi sfinţirea unei plăci memoriale „Ion Codru Drăguşanu”, cu ocazia comemorării a 200 de ani de la naşterea celui ce a fost scriitor, memorialist, călător, participant la Revoluţia de la 1848 și vicecăpitan al Comitatului Făgăraş.

De la ora 12.30, toți cei prezenţi vor fi invitaţi la Muzeul Dimitrie Gusti din sat, acolo unde tradiţia se va împleti cu muzica şi voia bună, prin obiceiul nunţii de la Drăguş.

De la ora 13.30 este pregătit un spectacol folcloric, susţinut de artişti făgărăşeni. Ivitați de onoare vor fi Ovidiu Homorodean şi Dinu Iancu Sălăjanu.

„Vă așteptăm duminică, 30 septembrie 2018, la evenimentul cultural din Drăguș, județul Brașov, pentru a comemora 200 de ani de la nașterea lui Ion Codru Dragușanu și pentru a participa la Nunta Tradițională de Drăgus!“, au lansat invitația reprezentanții Primăriei Drăguș.

Comentarii

Ultimă oră