Sari la conținut
fc-brasov-respira

FC Brașov respiră. În urmă cu doar câteva zile, FC Brașov era la un pas de faliment, după ce Adunarea Generală a Creditorilor nu a aprobat planul de reorganizare al clubului. Lucrurile s-au schimbat însă foarte repede, în bine. Tribunalul Braşov a amânat luarea unei decizii în ceea ce priveşte falimentul clubului FC Braşov până la 6 aprilie, iar medicul echipei stegare, Gheorghe Popa, reprezentantul unui grup de investitori italieni interesați de preluarea clubului de sub Tâmpa, a anunțat că FC Brașov va evita falimentul și că italienii vor începe investițiile la echipă. Medicul Gheorghe Popa, a fost numit în funcția de președinte interimar al Consiliului de Administrație de la FC Brașov.

„Am preluat prerogativele de presedinte al Consiliului de Administraţie. Am avut o discuţie cu cei din conducerea Admistraţiei Financiare, iar ei s-au declarat nemulţumiţi de planul de reorganizare al clubului, pentru că în acest plan erau defavorizați, erau ultimii care își recuperau creanțele. Am discutat cu ei și doresc întocmirea unui nou plan de reorganizare şi vor face toate dilegenţele necesare pentru acest lucru. Asta însemană un nou termen după cel din 6 aprilie, pentru întocmirea noului plan de reorganizare. Astfel spectrul falimentului la FC Braşov dispare pentru un termen destul de lung. În acest moment şansele ca judecătorul să declare falimentul pe 6 aprilie sunt zero”, a declarat președintele interimar al Consiliului de Administrație al FC Brașov, doctorul Gheorghe Popa.

Gheorghe Popa a menţionat că investitorii italienii vor începe să dea bani la echipă şi că până la finalul acestui sezon aceștia sunt dispuși să cheltuiască aproximativ 500.000 de euro pentru ca FC Brașov să promoveze pe prima scenă a fotbalului românesc.

„M-au sunat o mulţime de oameni în ultimele zile care doresc să ajute clubul. Am promisiune fermă a grupului de investitori că vor trimite o sumă de bani, acum rămîne să stabilim forma legală prin care firma italiană poate vira banii în conturile clubului. Vreau  să mai aducem 3-4 jucatori de valoare care să acopere posturile deficitare. Cu siguranță vor fi și jucători italieni care au activat sau activează la nivel de Serie B. Obiectul clubului este promovarea în Liga I. Nu știu exact ce sumă va fi necesară pentru continuarea activității și pentru îndeplinirea obiectivelor dar cred că aproximativ o jumătate de milion de euro vor fi investiți la FC Brașov“, a declarat Gheorghe Popa.

Popa a anunțat că a primit semnale de la mai mulți oameni care vor să se vină și să ajute clubul. Unul dintre aceștia este impresarul sportiv Marcel Popescu.

„Este adevărat că voi ajunge la Brașov. Avem două obiective, unul economic, evitarea falimentului și cel de-al doilea sportiv, promovare în prima ligă. Sper să reușim să ne îndeplinim obiectivele. Săptămâna viitoare voi fi la Brașov și vom vedea ce putem face. O grupare precum FC Brașov trebuie să fie în Liga I”, ne-a declarat Marcel Popescu.

Până la încheierea perioadei de transferuri din România, oficialii clubului stegar vor încerca să întărească echipa pentru ca Mihai Stere să-și poată îndeplini obiectivele. În vizorul galben-negrilor sunt și jucători italieni, ce au evoluat în Serie B.

Comentarii

Ultimă oră