Sari la conținut

FC Braşov este umilită de Pâncota, 0-3. Tărlungeniul, aproape de surpriză, 2-2 cu UTA Arad

fc-brasov-este-umilita-de-pancota-03-tarlungeniul-aproape-de-surpriza-22-cu-uta-arad

Liga a 2-a a ajuns la primul punct important în această stagiune. Miercuri, a fost programată a doua etapă intermediară, care a coincis cu finalul turului din sezonul regulat. Ambele echipe braşovene au avut parte de meciuri grele, iar adversarii au venit din judeţul Arad. „Stegarii” lui Adrian Szabo s-au deplasat la Pâncota, pentru confruntarea cu Şoimii, în timp ce băieţii lui Dan Bona au jucat acasă cu liderul UTA „Bătrâna Doamnă” Arad.

FC Braşov spera să continue seria bună de rezultate şi în jocul cu Şoimii Pâncota. Însă, ce-a ieşit reprezintă o adevărată umilinţă pentru „stegari”, care au fost învinşi de arădeni cu un neverosimil 3-0.

Adrian Szabo a rămas fără replică la Ionuţ Popa, iar apărarea galben-negrilor a cedat pentru prima dată în minutul 19, când Leucuţa a deschis scorul. Până la pauză, Rusu şi Moraru au încercat poarta lui Irimia, însă de fiecare dată portarul veteran a fost de nebătut.

La reluare, pentru braşoveni a început să se contureze dezastrul. Pirtea a dublat avantajul Şoimilor în minutul 65, după ce a reluat cu călcâiul din trei metri o minge venită de la Dragalina. 7 minute mai târziu, Dragalina a trecut la finalizare şi l-a lobat spectaculos pe Mutu. Până la final, Perju a fost eliminat după o intrare dură şi nu va putea fi folosit în jocul următor, cu FCM Baia Mare.

S-a terminat 3-0 pentru Pâncota şi FC Braşov suferă cea mai drastică înfrângere a sezonului. Mai grav este că, în urma jocului rezultatelor, „stegarii” au ieşit din play-off.

Egalaţi pe final. Din nou!

Unirea Tărlungeni era cât pe ce să spargă gheaţa! După trei jocuri terminate cu înfrângere, echipa lui Dan Bona a făcut un joc bun şi a fost aproape să învingă în meciul cu UTA „Bătrâna Doamnă” Arad.

Debutul de joc a fost rezervat contrelor. Sorin Marin, Minciună, Monea, Chirciu pe de o parte, respectiv Copil şi Curtuiuş de cealaltă parte nu au reuşit să înscrie la ocaziile avute. Cu 5 minute înainte de pauză, Filaret a făcut henţ în careu, iar penalty-ul a fost executat şi transformat cu siguranţă de Minciună.

În repriza a doua, acelaşi Minciună s-a aflat la finalizare, iar în minutul 57 a făcut 2-0 pentru Tărlungeni. Rănită în orgoliu, „Bătrâna Doamnă” a revenit în joc datorită lui Petre, care a reluat cu capul centrarea din corner venită de la Copil. Tărlungeniul a fost din nou vulnerabilă, fiind egalată pe final. Burlă a trimis o centrare înşelătoare, neatinsă de nimeni, care s-a dus direct în poartă, pentru egalare.

După acest egal, la finalul turului, Unirea Tărlungeni rămâne pe locul 13, dar la trei puncte în spatele celor de la FC Caransebeş. Pentru braşoveni, prima etapă a returului înseamnă o deplasare la Şoimii Pâncota.

Unirea Tărlungeni – UTA „BD” Arad 2-2 (1-0)

Au marcat: Minciună (41-pen., 57)/ Petre (73), Burlă (90+1)

Au arbitrat: Dan Botescu (Bucureşti) – Florin Vişan (Galaţi), Daniel Vlase (Slobozia)

Tărlungeni: Muţiu – Vlăsceanu, Şerban, Burlacu, Bucur – Popescu, Minciună, Petra (85 Păduraru), S. Marin – Monea (77 Vasiloi), Chirciu (90+3 Petrean).

Antrenor: Dan Bona

Şoimii Pâncota – FC Braşov 3-0 (1-0)

Au marcat: Leucuţa (19), Pirtea (65), Dragalina (72)

Au arbitrat: Flavius Roşu (Timişoara) – Andrei Chiţoiu (Timişoara), Călin Cimponeriu (Lugoj)

Braşov: Mutu – David (53 Perju), Hlinca, Puţanu, Letan (53 Ene) – Mareş, Moraru, Poverlovici, Olteanu – Rusu, Matei.

Antrenor: Adrian Szabo

Comentarii

Ultimă oră