Sari la conținut
fc-brasov-egal-cu-campioana-

Campioana en-titre CFR Cluj şi FC Braşov au ţinut luni seară tabela blocată la 0. Vecine de clasament (Braşovul locul 8 - 44 de puncte, CFR locul 9 - 43 de puncte) au încercat să mulţumească cei 3.000 de spectatori prezenţi pe Tineretului, dar jocul a scârţâit serios în multe momente.

Galben-negrii au avut om în plus în teren în ultimul sfert de oră (roşu direct Maftei), dar Felgueiras a fost în zi mare  şi a spulberat speranţele Braşovului la o victorie.

Prima repriză, subţire...După câteva minute de tatonare, Clujul a trecut pe lângă gol, la şutul lui Hora (min.8), parat excelent de debutantul Marinescu din poarta Braşovului! Primul sfert de oră a fost încheiat cu încă o ocazie a CFR-ului: Oltean a bâlbâit serios un balon, dar Marinescu a avut încă o intervenţie excelentă!

Singurele răbufniri ale stegarilor au venit pe finalul primei reprize. În minutul 32 Buga trimite pe lângă din lovitură liberă de la 30 de metri, iar în minutul 40, galben-negrii dau cu piciorul unui contraatac ce se anunţa periculos, trei contra trei.

Ocazii multe, goluri... lipsă. La reluare, Deac (min. 55) şi Popa (min. 59) îşi încearcă şansele cu şuturi de la distanţă, fără mari emoţii însă pentru cei doi portari. A fost nevoie de mai bine de o oră de joc pentru ca FC Braşov să-şi treacă în cont primele ocazii cu adevărat periculoase. În minutul 63, Mateiu trimite un „cap” care se duce puţin peste poarta lui Felgueiras, pentru ca 60 de secunde mai târziu, trasorul lui Cristi Ionescu să ocolească de puţin poarta Clujului.

Din minutul 76, CFR Cluj a rămas doar în 10 oameni: Danquah s-a bătut excelent pentru un balon deviat până la Buga, iar Maftei nu a avut la îndemână decât soluţia faultului din poziţia de ultim apărător. Lovitura liberă executată de Cristi Ionescu (16 metri, central, poziţie foarte bună) a fost însă scoasă cu greutate de Felgueiras!

„Super” Mario şi-a demonstrat încă odată valoarea în primul minut de prelungiri: paradă de senzaţie la şutul lui Pele Buga!

FC Braşov şi CFR Cluj termină astfel nedecis un meci până la urmă plăcut ochiului.

FC Braşov – CFR Cluj 0-0

FC BRAŞOV: Marinescu - Velayos, Machado, Oltean, Ionescu - Mateiu, Madeira - Popa (Danquah 73), Dias (Păun 40), Viveiros (Tătar 88) - Buga
Antrenor: Adrian Szabo

CFR CLUJ: Felgueiras - Ivo Pinto, Maftei, Piccolo, Camora - Sare, Muniru(Vass 67) - Deac, Rui Pedro (Bjelanoviv 90), Hora - Weldon (Rada 77)
Antrenor: Eugen Trică

Arbitri: M. Bârsan, V. Avram, M. Orbuleţ

Comentarii

Ultimă oră