Sari la conținut
farmaciile-colecteaza-inhalatoare

Începând din 16 mai şi până în decembrie 2017 inclusiv, a fost lansată la nivel naţional prima infrastructură de colectare a inhalatoarelor folosite direct de la pacienţi, cu scopul de a reduce emisiile cu efect de seră şi de a proteja sănătatea populaţiei, prin evitarea contaminării solului cu potenţiale virusuri rămase pe dispozitivul inhalator.

Astfel, românii pot aduce inhalatoarele folosite sau expirate, de orice tip sau marcă, în peste 200 de farmacii din ţară. În municipiul Brașov sunt 10 locații disponibile: farmaciile Richter de pe str. Saturn nr. 31 A, str. Eftimie Murgu nr. 1, str. Piata Unirii nr. 7, str. 13 Decembrie nr. 115, str. Jupiter nr. 11, b-dul. Gării nr. 20; farmaciile Ropharma de pe str. Lungă nr. 4, str. Iuliu Maniu nr. 49 şi farmaciile Sensiblu de pe str. Astra nr. 1 şi str. Zizinului nr. 79.

În judeţ, locaţiile disponibile sunt farmaciile Richter din Prejmer, Codlea şi Lunca Câlnicului.

Programul este desfăşurat în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, Colegiul Farmaciştilor, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Comentarii

Ultimă oră