Sari la conținut

Fără camioane pe DJ 108, Hărman-Sânpetru şi pe DJ 103 D, Viştea de Jos-Viştişoara

fara-camioane-pe-dj-108-harmansanpetru-si-pe-dj-103-d-vistea-de-josvistisoara

Consilierii Județeni Brașoveni au luat decizia să restircționeze traficul greu de pe două drumuri județene, care erau folosite pe post de „scurtături” de camionagii, întrucât infrastructura acestor drumuri nu e realizată să reziste la un tonaj ridicat.

Vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone nu vor mai putea circula pe două drumuri judeţene, respectiv DJ 108 (Hărman - Sânpetru) şi pe DJ 103 D (Viştea de Jos – Viştişoara), artere folosite până acum frecvent pentru scurtarea unor trasee.

Aleşii braşoveni au votat în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean o hotărâre privind instituirea acestei restricţii şi montarea indicatoarelor specifice pe aceste artere.   Deja s-a luat legătura cu Poliția Rutieră în vederea efectuării marcării și semnalizării corespunzătoare a drumului pentru a se institui restricția de tonaj la 7,5 tone.

Prin urmare pe DJ 108 (Hărman – Sânpetru), cât și pe DJ 103 D (Viștea de Jos – Viștișoara) va fi interzisă circulația autovehiculelor cu o masă mai mare de 7,5 tone.

După instituirea restricţiilor de tonaj pe cele două drumuri judeţene, camionagii vor putea folosi ca rute alternative DN11 – DN1 – DF 103 (pentru DJ 108) şi DN1 – Ucea de Jos – Ucea de Sus – Victoria – DJ 104A (pentru DJ 103D).

Comentarii

Ultimă oră