Sari la conținut

Medicul Ionel Moldovan, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstetrică Ginecologie, a anunţat că săptămâna viitoare nu vor face întreruperi de sarcină la cerere. Avorturi vor mai fi făcute doar în caz de urgenţă medicală.
Există metode contraceptive! O astfel de iniţiativă au luat-o mai multe maternităţi din ţară, precum şi numeroase cabinete particulare. Medicii spun că în condiţiile în care România există alte metode contraceptive nu ar trebui să se ajungă la avort. În acest context, ar fi bine ca, măcar în această perioadă când se aşteaptă Învierea Domnului, să le facă pe doamne şi domnişoare să nu-şi întrerupă cursul sarcinii. Preoţii susţin fireşte iniţiativa medicilor, cu atât mai mult cu cât Biserica Ortodoxă Română dezaprobă total înteruperile de sarcină la cerere.
Avorturile, reduse la jumătate. Conform doctorului Moldovan, numărul întreruperilor de sarcină la Maternitatea braşoveană s-a redus la jumătate în ultimul an, de la 7-8 pe zi, la 3-4, datorită folosirii mijloacelor contraceptive. Femeile care vor să scape de sarcinile nedorite au vârste între 15 şi 40 de ani. România ocupă locul trei în Europa la numărul de avorturi efectuale anual. Ne întrec doar Franţa şi Marea Britanie. Conform unui studiu făcut de un un ONG european - Institutul pentru Politici Familiale - în Europa se produce un avort la fiecare 27 de secunde.

Comentarii

Ultimă oră