Sari la conținut

Fântâna colorată de pe pietonalul din Răcădău, la primele probe

fantana-colorata-de-pe-pietonalul-din-racadau-la-primele-probe

Lucrările de amenajare a fântânii arteziene de pe pietonalul din Răcădău sunt aproape de final. Astfel, duminică seară, constructorul, firma clujeană Aqua Design, a făcut primele probe ale instalaţiei pentru a testa spectacolul de culori.


   Fântâna este proiectată a avea 25 de jeturi de apă şi corpuri de iluminat cu posibilitatea controlului culorilor, astfel încât pe timp de noapte aceasta să rămână o atracţie a zonei destinate relaxării şi petrecerii timpului liber.


   Lucrările din proiectul de reamenajare a pietonalei Răcădău, amenajată în anii ’80, au fost demarate în toamna anului trecut, după un sondaj sociologic efectuat de echipa de proiectare, sondaj adresat punctual cetăţenilor din Răcădău.


  În luna iulie, a început şi amenajarea artezienei al cărei cost este de 333.200 de lei, cu tot cu TVA.


 Etapa a doua a reabilitării pietonalului, care cuprinde restul spaţiului pietonalei, până la fântâna „de la „Ursu’ ” (în lungime de 310 metri), va continua acelaşi concept, de creare de spaţii verzi, de zone de petrecere a timpului liber, de accesibilizare a întregii zone.


  Se vor realiza rampe pentru persoane cu dizabilităţi cu pante potrivit normativelor în vigoare, care vor permite accesul de la strada Tâmpei până la parcul Ursu’, pe absolut tot pietonalul, de la un capăt la altul.


  Se vor amenaja peste 2.300 de metri pătraţi de spaţii verzi, vor fi plantaţi 96 de arbori de mari dimensiuni şi arbuşti. Va fi amplasat mobilier de mari dimensiuni din lemn exotic (mobilier tip decking) şi va fi amenajată o altă fântână arteziană la nivel cu solul, de aproximativ 75 mp, în celălalt capăt al pietonalului, similară celei la care se lucrează acum.


   Totodată sunt prevăzute şi două zone speciale: o piaţetă pentru expoziţii, unde elevii liceului de artă să îşi poată expune lucrările, şi o zonă cu mese pentru jocuri de societate (şah, table etc.).

Comentarii

Ultimă oră