Sari la conținut

Expoziție de ilustrație de carte la Muzeul „Casa Mureșenilor”

expozitie-de-ilustratie-de-carte-la-muzeul-casa-muresenilor

Lumea basmelor românești, din copilărie, se află, acum la Muzeul Casa Mureșenilor, în expoziția „Povești românești”, o expoziție de ilustrație de carte.

Vulpea ce a păcălit ursul, lumea „Amintirilor din copilărie”, Capra și ai ei trei iezi, lumea din „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” și multe altele pot fi vazute în 62 de lucrări realizate de 23 de tineri artiști din țară, dintre care trei sunt din Brașov.

Printre ei, Bianca Spătariu, care a dorit ca această expoziție să ajungă aici. „Ideea a fost să-i aducem pe copii mai aproape de poveștile românești prin intermediul ilustrațiilor de carte. Mare parte dintre aceste ilustrații au aparut deja în cărți pentru copii, la diferite edituri”, a explicat artista.


 O mare parte din lucrări sunt realizate în grafică, dar, indiferent de modul de realizare, copiii mai mari sau mai mici le vor recunoaște cu siguranță.


  „Copiii copii sau copiii adulți – de ce nu – sunt invitați să le redescopere. Cu toții am fost fermecați de ele și acum le vor vedea prin imaginația acestor artiști”, a spus și Ovidiu Savu, director Muzeul Casa Mureșenilor.


   Expoziția intitulată „Povești românești” va rămâne deschisă publicului doar până în 12 iulie 2019.


   Programul este de luni până sâmbătă, între orele 9-17.


  Toți artiștii care au expus fac parte din Clubul Ilustratorilor, înființat în 2005, la inițiativa unui cadru didactic de la Universitatea Națională de Arte din București, Stela Lie. Clubul numără peste 70 de membri.

Comentarii

Ultimă oră