Sari la conținut

Expoziție de fotografie: „De la Marktplatz la Piața Sfatului”

expozitie-de-fotografie-de-la-marktplatz-la-piata-sfatului-

Braşovenii curioşi să afle cum s-a transformat Piaţa Sfatului din secolul al XIX-lea şi până în prezent sunt invitaţi la o expoziţie inedită, creată de câţiva arhitecţi de la Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Braşov.

Expoziția punctează transformările Pieței Sfatului pe care le ilustrează prin fotografii și proiecte de arhivă, începând cu jumătatea secolului al XIX-lea.

Expoziţia „De la Marktplatz la Piața Sfatului” va fi vernisată în 9 decembrie 2017, de la ora 12.00, la sediul OAR al filialei Brașov (Șirul Beethoven nr. 1, lângă Poarta Schei) şi va putea fi vizitată în perioada 9 - 22 decembrie 2017, pe aleea Facultății de Silvicultură din Brașov.


    „Cât mai păstrează din imaginea ei istorică Piața Sfatului, care au fost curentele și procesele de schimbare, care a fost contextul epocii restaurării, în țară și în Europa?” Expoziția caută să scoată la suprafață răspunsul la aceste întrebări.

Potrivit specialiștilor, dacă până în anii 1950 schimbările au apărut din dorința de actualizare și refuncționalizare, după această perioadă tocmai intervențiile de punere în valoare a centrului istoric au produs în multe cazuri modificarea fațadelor pieței.

Expoziția ilustrează întreaga temă prin reproduceri de fotografii din colecția Orașul Memorabil și desene din Arhivele Naționale – SJAN Brașov.

Manifestarea face parte din seria de expoziții „Arhitecții și arhitectura în Brașov” realizată de Ordinul Arhitecților din România – filiala Brașov-Covasna - Harghita.

Autori: Ovidiu Taloș și Miruna Stroe .
   Echipa de realizare: Miruna Stroe, Irina Mastan, Natalia Achim, Cătălin Stroe, Dumitru Șchiopu, Ovidiu Taloș.

Comentarii

Ultimă oră