Sari la conținut
expozitie-de-caricaturi-la-brasov

Caricaturile lui Barack Obama, Nicolas Sarkozy, Silvio Berlusconi sau  Bill Clinton pot fi admirate la sala Europe de  pe strada Mureşenilor.
Caricaturistul Florin Balaban, stabilit în Luxemburg, a trimis la Braşov o parte din lucrările sale, ce vor fi expuse în următoarele săptămâni.
Florin Balaban a ajuns la Luxembourg datorită badmintonului, obţinând un contract de lucru ca jucător la un club de profil. Ulterior, a antrenat timp de trei ani şi echipa naţională de badminton a Luxembourg-ului. A reuşit apoi să devină cunoscut ca şi caricaturist.
“Am întâlnit aici un mare portretist care are un desen foarte bine studiat. Este un desen aproape academic” a declarat Veronica Bodea Tatulea- critic de artă.
“ Florin Balaban este caricaturistul cel mai apreciat în Marele Ducat de Luxembourg. Este colaborator la vreo cinci reviste câte are statul Luxembourg,  este iniţiatorul unui muzeu de caricatură, singurul din vestul Europei” a  declarat Nicolaie Daicu- preşedinte UAP Braşov.
Muzeul caricaturii din Luxembourg înfiinţat de românul Florin Balaban cuprinde peste 200 de  lucrari din toată lumea. Galeria de arta Europe se afla pe strada Muresenilor nr. 1.

Comentarii

Ultimă oră