Sari la conținut
explozie-la-un-bloc-de-locuinte

Explozie aseară într-un bloc de pe strada Alexandru cel Bun. Proprietarul unei garsoniere în vârstă de 55 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi pe mâini după ce în locuinţa sa a avut loc o deflagraţie.
De vină, spun pompierii, ar fi fost un aparat de încălzire cu gaz, care era defect.
Explozia a fost provocată de o acumulare de gaze şi s-a produs imediat după ce proprietarul s-a întors acasă şi a aprins lumina. Suflul exploziei a aruncat ușa garsonieriei vizavi, la vecini, care au trăit o spaimă cumplită. Proprietarul garsonierei, un bătrân de 55 de ani, era întins pe jos în momentul exploziei. Omul a suferit arsuri de gradul doi și trei la față și la mâini. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompiri şi SMURD-ul. S-a intervenit imediat pentru oprirea gazului şi pentru evacuarea persoanelor care se adunase la locul exploziei.
“Stăteam în cameră şi dormeam şi s-a auzit o bubuitură, m-am îmbrăcat şi eu şi am ieşit afară, eu stau la etajul 3 şi nu s-a auzit aşa tare dar probabil la etajul 1 sau 2 s-a auzit” a spus un vecin.
“Când am ajuns sus, omul era deja la uşă, uşa lui era trântită la vecini şi l-am adus pe vecin aici jos şi a venit salvarea şi l-a prealuat” a spus un alt vecin.
“Un bărbat de 55 de ani, în urma suflului exploziei, a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 la nivelul feţei şi a membrelor superioare, în acest moment este stabil hemodinamic şi respirator, a rămas internat în spital” a declarat  lt Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.  
O echipă de la pompieri şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii va trebui să stabilescă dacă structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată. Proprietarul nu avea asigurată garsoniera, aşa că va trebui să plătească atât reparaţia propriei locuinţe, cât şi daunele provocate vecinilor.
Măsuri de prevenţie. Pentru a preveni eventuale incidente, reprezentanţiiDistrigaz recomandăm să :
-aerisiţi şi ventilaţi în permanenţă încăperile unde funcţionează aparate pe bază de gaze naturale;
-nu obturaţi priza de aer;
-verificaţi că există posibilitatea evacuării gazelor arse prin canale/grile de ventilare.
-montaţi un detector de gaze şi monoxid de carbon în camerele unde există aparate de utilizare a gazelor naturale;
-    nu instalaţi/racordaţi echipamentele ce funcţionează pe bază de gaze naturale decât cu firme autorizate in acest sens.

Comentarii

Ultimă oră