Sari la conținut
exercitiu-militar-la-cincu

Baza militară de la Cincu a fost luată cu asalt.

Scenariul de luptă are în prim plan  Exerciţiul militar multinaţional Dacian Lancer 18.

Aproximativ 900 de militari români şi străini participă, până în 23 martie, la exerciţiul multinaţional Dacian Lancer 18 (DALR18) ce se desfăşoară la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu.

Dacian Lancer 18  este un exerciţiu de comandament asistat de calculator şi are ca scop evaluarea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est din Bucureşti, în vederea realizării Capabilităţii Operaţionale Finale.

Evaluarea, realizată de specialişti ai Comandamentului Forţelor Terestre Aliate este monitorizată de Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa .

Armata României participă la exerciţiu cu circa 500 de militari.

Soldații  străini participanţi la Dacian Lancer 18   fac parte din Comandamentul Forţelor Întrunite din Italia, LANDCOM din Turcia, corpurile NATO de Reacţie Rapidă din Grecia, Italia şi Turcia, Divizia 1 Infanterie din Canada, Comandamentul Multinaţional de Divizie Nord-Est din Polonia, Centrul NATO de Excelenţă HUMINT de la Oradea, Brigada Multinaţională Sud-Est  România), Brigada 2 Infanterie Mecanizată (Bulgaria) şi din Agenţia NATO pentru Comunicaţii şi Informaţii (Belgia).

Detalii aici:

Comentarii

Ultimă oră