Sari la conținut

EXCLUSIV: Control fulger în şcolile din la Braşov + FOTO

exclusiv-ultima-ora-control-fulger-in-scolile-din-la-brasov-foto

Control fulgel al Inspectoralului Şcolar Judeţean Braşov în acestă dimineaţă în unităţile de învăţământ din oraş. Inspectoarul şcolar general adjunct Victor Vijoli a vrea să vadă care este stadiul lucrărilor de reparaţii. Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de începerea anului şcolar mai multe unităţi de învâţământ din oraş sunt în continuare în şantier. Un exemplu este şi Colegiul de Ştiinţe Grigore Antipa Braşov (FOTO). Chiar dacă în acest moment clădirea este înconjurată de schele constructorii spun totuşi că vor termina lucrările până pe 16 septembrie. În această dimineaţă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov au fost în mai multe unităţi de învăţământ să vadă în ce stadiu se află lucrările de reparaţii şi dacă şantierele se vor închide până la începerea anului şcolar.

UPDATE: În 67 de unităţi de învăţământ din municipiu s-au efectuat reparaţii. În acest moment în 20% dintre acestea NU s-au finalizat lucrările. Valuarea lucărilor a fost între 5 mii şi 80 de mii de lei, fonduri asigurate de Primărie.

UPDATE:

Inspectoarul Şcolar General Adjunct - Victor VIJOLI

„Scopul acestei vizite a fost în primul rând de a vedea modul în care se desfăşoară lucrările în unităţile şcolare. Am constat că în foarte multe unităţi şcolare s-au finalizat lucrările în unele chiar s-a făcut recepţia finală. Eu spun că anul şcolar 2013 – 2014 va debuta în condiţii foarte bune. Totuşi încă mai sunt şcoli în şantier pentru că, de exemplu, aici la Colegiul Antipa, din motive obiective pentru că au avut examenele de evaluare naţională, examen de bacalaureat, chiar examene de sfârşit de postliceală, de absolvire, atunci evident că lucrările au fost amânate. Avem certitudinea că şi aici lucrările vor fi finalizate până la începerea anului şcolar. Majoritatea unităţilor şcolare au autorizaţie sanitară de funcţionare, de fapt stă în atribuţiile directorului să reînoiască autorizaţia sanitară de funcţionare. Acolo unde sunt probleme vom interveni şi vom încerca să remediem toate problemele care apar în acest sens. Legat de alimantarea cu apă sunt unităţi şcolare, în mediul rural unde din cauza secetei nu au apă potabilă, aş da exemplu Şoarşul. Dar sperăm ca şi în aceste unităîţi şcolare lucrurile să evolueze într-un sens bun”.

Comentarii

Ultimă oră