Sari la conținut

EXCLUSIV: Ar fi mers afacerile vice’-lui de la CJ Braşov, fără vice’ ?!

exclusiv-ar-fi-mers-afacerile-vicelui-de-la-cj-brasov-fara-vice-

Săracu’ vicepreşedinte … sărac din Consiliul Judeţean Braşov! Nu este nicio greşeală de exprimare, ci concluzia la care poate ajunge orice braşovean care studiază declaraţia de avere a lui Mihail Veştea, al doilea om al judeţului. Două bucăţi de pământ şi o maşină veche de 30 de ani. Acelaşi vicepreşedinte mai e şi dator la bancă, unde are de achitat peste 116 mii de lei. Întrebat despre toate acestea, Mihail Veştea a răspuns, mândru, că… aşa este! Când i s-au cerut însă explicaţii despre afacerile din Predeal, acolo unde a fost primar vreme de  mandate, vicele şi-a pierdut amabilitatea şi a cerut adresă scrisă. Intervievată de reporterul MIX TV Amelia Vulcu , sora fostului primar , acum vice la judet ne-a desluşit  misterul!

• De 4 luni vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov

Mihail Veştea este de 4 luni vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. Mare funcţie, mică avere! Chiar declaraţia pe proprie răspundere confirmă. Vicele are două bucăţi de pământ, şi acelea moştenite şi un Oltcit vechi de 30 de ani. Totuşi, Veştea deţine acţiuni la societatea Bucureşti Turism SA, a câştigat de la Agenţia de Dezvoltare Regională centru 55 de mii de lei, ca membru al Consiliului de Administraţie de la I.A.R. Ghimbav 936 de lei, iar de la Consiliul Judeţean 17 mii de lei. Are, însă şi datorii la bancă în valoare de 116 mii de lei. La capitolul pământuri, Mihail Veştea deţine 50% dintr-un teren de 6 mii de metri pătraţi în Predeal. Cealaltă jumătate îi aparţine surorii fostului primar al Predealului. Situaţia este similară şi în cazul unui alt teren, de 380 de metri pătraţi. Până aici, nimic în neregulă. Sora lui Mihail Veştea însă, pare să fie cheia afacerilor fostului edil al Predealului. O recunoaşte chiar Mihail Veştea, într-o corespondenţă prin telefon purtată cu reporterul, Amelia Vulcu.

Discuţie reporter – vicepreşedinte CJ Braşov  Mihail Veştea

„Eu ştiu că afacerile dumneavoastră de acolo (n.r. Predeal) sunt administrate de sora dumneavoastră, Ariton Georgeta. Corect? Unele, da! Ce înseamnă unele, detaliaţi dumneavoastră? Explicaţi-mi despre ce e vorba! (...) Acum, eu nu ştiu să vă spun pe dinafară. Dacă vreţi să aveţi nişte informaţii despre mine daţi-mi, vă rog ce întrebări îmi puneţi, iar eu o să mă străduiesc să vă răspund”!

Aşadar, unele din afacerile lui Mihail Veştea, după cum spune chiar el, sunt gestionate de sora lui, Georgeta Ariton. Ea figurează în actele oficiale ale unor firme din Predeal, unele în funcţiune, altele închise. Am stat de vorbă cu sora vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Georgeta Ariton, despre partea din afaceri a fratelui ei, Mihail Veştea, pe care chiar ea o gestionează.

Discuție telefonică reporter - Ariton Georgeta, sora vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov

„Eu sunt la una dintre firme, care nu are activitate. Nu sunteţi numai la una dintre firme, sunteţi la mai multe firme care de-a lungul timpului au avut profit, de exemplu în perioada în care era criză economică. Şi cu ce pot să vă ajut ? Să-mi explicaţi în ce constă faptul că îi administraţi o parte din afaceri domnului Mihail Veştea.Una dintre firme nu are activitate, acolo am fost administrator… Iar acum, aveţi o firmă în funcţiune care merge foarte bine.Da!De ce altceva mai aveţi nevoie? De exemplu, de cota din profit pe care o primeşte domnul Mihail Veştea. Dacă îmi permiteţi să văd, că nu ştiu, nu cunosc… Nu ştiţi exact procentul din afacere ?! Nu, chiar nu… Nu ţineţi minte cifre ? Nu am făcut niciodată efortul, că, să… reţin aceste cifre. Primeşte o parte din bani (n.r. Mihail Veştea) , dar nu ştiţi exact cât ? Nu ştiu să vă spun, da!

Aşadar, sora vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov nu mai ştie exact, ce sume i-a înmânat fratelui ei din afacerile firmelor de familie. În structurile unor societăţi din staţiune figurează şi numele soţiei fostului primar, dar şi al fiicei acestuia. MIX TV va cere, în baza Legii numărul 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, explicaţii vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mihail Veştea, atât despre sumele de bani încasate cât şi despre concesionările de terenuri, dar şi alte tranzacţii cu pământuri din perioada în care Veştea a condus Predealul. Detalii aflaţi în zilele următoare, din jurnalele MIX TV și pe BrasovulTAU.ro.

Comentarii

Ultimă oră