Sari la conținut

Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va avea și în acest an o etapă specială organizată de Ministerul Educației

evaluarea-nationala-pentru-clasa-a-viiia-va-avea-si-in-acest-an-o-etapa-speciala-organizata-de-ministerul-educatiei

Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va avea și în acest an o etapă specială organizată de Ministerul Educației în perioada 28 iunie – 12 iulie.

Etapa specială este dedicată elevilor, care nu pot participa la prima etapă din motive medicale sau care țin de măsurile de protecție sanitară.

Înscrieri se fac din 28 iunie până în 2 iulie. Primele rezultte vor fi afişate în 9 iulie, iar rezultatele finale, după contestaţii, în 12 iulie.

Conform calendarului aprobat, Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a (pentru care se fac înscrieri între 7 şi 11 iunie) va avea loc între 22 şi 25 iunie, cu afişarea rezultatelor în 29 iunie. În 29 şi 30 iunie pot fi depuse contestaţii, iar rezultatele finale se dau în 4 iulie.

Calendarul Admiterii la liceu a fost modificat. Absolvenţii claselor a VIII-a vor fi repartizaţi computerizat în 24 iulie, şi nu în 16 iulie, aşa cum fusese stabilit, în calendarul aprobat iniţial. Completarea fişelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, faţă de 8-14 iulie. Cea mai importantă modificare survine, însă, după repartizare. Asta pentru că este introdusă planificarea pentru depunerea fizică a dosarelor. Ce se face în prima zi a etapei de depunere a dosarelor, adică pe 25 iulie.

Comentarii

Ultimă oră