Sari la conținut

Etapa a doua de lărgire a străzii 13 Decembrie, în derulare

etapa-a-doua-de-largire-a-strazii-13-decembrie-in-derulare-

Documentația pentru Studiul de fezabilitate și obținerea autorizației de construcție necesare celui de-al doilea tronson de lărgire a străzii 13 Decembrie este aproape de finalizare.

Etapa I a lucrărilor – segmentul de la pasajul de cale ferată până la intersecția cu Strada Henri Condă – este aproape de finalizare, iar documentația pentru etapa a doua, care înseamnă realizarea lărgirii arterei pe sub pod, apoi până la giratoriul de la Făget, este așteptată până la sfârșitul acestei luni.

„Așteptăm definitivarea studiului de fezabilitate pentru etapa a doua a proiectului, pentru a putea demara lucrările. S-a făcut expertiza podului, a culeii podului, s-au făcut studiile geo și măsurătorile topo, firma care a câștigat contractul a analizat în detaliu situația și pe baza expertizei așteptăm ca în aproximativ 10 zile să definitiveze studiul de fezabilitate și restul documentației pentru acest tronson doi, de la podul CFR până la sensul giratoriu de la Făget, inclusiv subtraversarea podului de cale ferată. Soluția pe care o vom aplica cel mai probabil va fi de a construi o bandă de circulație și o zonă pietonală între culeea podului și piloni, astfel încât să obținem o lărgire suficientă a străzii pentru a fluidiza circulația.

Nu credem că vor fi intervenții structurale la acest pod, avem toate avizele din partea SNCFR și au colaborat astfel încât să putem progresa cu acest proiect. Ambele tronsoane realizate vor fi deschise circulației în același timp, pentru a nu crea probleme în trafic“, a explicat viceprimarul Laszlo Barabas, în cursul unei vizite pe care a făcut-o pe teren.

Contractul de proiectare a fost încheiat în urmă cu aproximativ o lună, cu o firmă din Iași, care a câștigat licitația pentru suma de 131.500 de lei fără TVA. Documentația a inclus și expertiza tehnică a podului, studii topo, studii geo, precum și pregătirea documentației de avizare a lucrărilor și a celei pentru obținerea autorizației de construcție. Viceprimarul a mai amintit că tot pentru descongestionarea traficului în zona Tractorul este în elaborare studiul de fezabilitate pentru construcția podului hobanat din zona Sălii Sporturilor și se așteaptă semnarea contractului SF și pentru lărgirea străzii Narciselor, care va crea o variantă mai scurtă pentru cei care fac naveta Brașov-Sânpetru.

Comentarii

Ultimă oră