Sari la conținut

Estimările managerilor pentru următoarele trei luni

estimarile-managerilor-pentru-urmatoarele-trei-luni

Managerii estimează că industria prelucrătoare şi comerţul cu amănuntul vor cunoaşte o stabilitate în perioada decembrie 2015 - februarie 2016, în timp ce în construcţii se aşteaptă o scădere a activităţii şi a numărului de salariaţi, potrivit unei anchete de conjunctură, publicată luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -5%). Cele mai semnificative scăderi ale volumului producţiei se vor înregistra în activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice şi în industria metalurgică (solduri conjuncturale -34%, respectiv -33%), scrie economica.net.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural 0%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare.

În construcţii, potrivit estimărilor din luna decembrie 2015, se va înregistra o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -38%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -33%). Managerii estimează scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -23%).

CITESTE MAI MULTE PE: economica.net

Comentarii

Ultimă oră