Sari la conținut

Şomerii braşoveni pot urma gratuit 12 cursuri de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) în luna august 2011 pentru următoarele meserii: asfaltator, brutar, operator la maşini-unelte cu comandă numerică, tâmplar universal, măcelar, sudor, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în creşterea plantelor, confecţioner-asamblor articole din textile, ospătar, agent de pază şi ordine, barman.

De când încep. Perioada în care vor începe cele 12 cursuri de formare profesională este 19 – 31 august 2011, iar durata lor variază între 2 şi 6 luni. Cursurile sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Condiţii de participare. Pentru a participa la reconversie, şomerii trebuie să aibă minim şcoală profesională de profil tehnic pentru cursul de sudor şi de operator la maşini-unelte cu comandă numerică, şcoală profesională pentru cursul de ospătar şi barman, studiile minime obligatorii pentru cursurile de asfaltator, brutar, cofetar-patiser, tâmplar universal, măcelar, confecţioner-asamblor articole din textile, agent de pază, în timp ce pentru meseriile de lucrător în creşterea animalelor şi lucrător în creşterea plantelor nu sunt necesare studii minime obligatorii.

Cât durează. Durata cursurilor este de şase luni pentru meseriile: cofetar-patiser, operator la maşini-unelte cu comandă numerică, tâmplar universal, sudor şi ospătar şi de trei luni pentru meseriile de: asfaltator, brutar, măcelar, confecţioner-asamblor articole din textile, agent de pază şi de ouă luni, pentru cele de lucrător în creşterea animalelor şi lucrător în creşterea plantelor.

Opţiuni şi pentru lunile viitoare. Totodată, reprezentanţii AJOFM anunţă că doritorii îşi pot exprima opţiunile şi pentru următoarele cursuri care fac parte din programul Agenţiei Naţionale organizate pe parcursul acest an. Aceste programe de formare profesională se referă la următoarele meserii: cofetar-patiser, constructor drumuri şi poduri, dulgher, frizer, montator pereţi şi plafoane din gips-carton, zugrav, zidar, stilist protezist unghii, confecţioner articole din aluminiu şi mase plastice.

Comentarii

Ultimă oră