Sari la conținut

Eroii Revoluţiei au fost comemoraţi la Braşov

eroii-revolutiei-au-fost-comemorati-la-brasov

La 26 de ani de la Revoluţie, braşovenii şi-au comemorat eroii care şi-au dat viaţa în decembrie 1989, pentru obţinerea libertăţii unei naţiuni întregi. Părinţii, bunicii sau copiii celor decedaţi, toţi au vărsat o lacrimă, au depus coroane de flori şi au ţinut momente de reculegere în memoria celor dispăruţi acum 26 de ani. Evenimentele comemorative s-au desfăşurat în centrul oraşului.

La Braşov, Revoluţia a izbucnit pe 21 Decembrie. Domnul Corneliu şi-a pierdut, în acele zile de teroare, singurul copil.

„La unitatea la care era fiul meu, la un moment dat au venit soldaţi şi oameni în civil, în două maşini. A început să se tragă ca în codru, în stânga şi-n dreapta. El mai aveam puţin şi îşi termina stagiul militar. Avea doar 20 de ani când a murit. Înainte să-şi dea duhul ne-a spus să nu-ncercăm să ne răzbunăm pe nimeni. Numai că nu e normal ca nici după 26 de ani să nu se găsească niciun vinovat”, a menţionat Corneliu Boteanu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor.

În Braşov, mii de oameni au urmat exemplul celor din Timişoara sau Bucureşti şi au scandat lozinci precum „Jos Comunismul” şi „Libertate”. Protestele au avut loc în faţa actualei Prefecturi.

„Trebuie în fiecare zi să ne amintim de cei care au murit la Revoluţie, nu doar pe 22 decembrie. Ei şi-au dat viaţa pentru ca nouă să ne fie mai bine şi au câştigat pentru noi ceea ce astăzi înseamnă democraţie absolută. Dumnezeu să-i odihnească în pace, iar eroii Revoluţiei vor rămâne mereu în amintirea noastră”, a precizat şi Mihai Mohaci, prefectul Braşovului.

Comentarii

Ultimă oră