Sari la conținut
eroii-comunitatii-au-fost-premiati-

Plutonierii-major Marius Cristea şi Radu-Marian Bâliş au fost premiaţi de Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică (ATOP) pentru profesionalismul şi curajul de care au dat dovadă în cadrul unor acţiuni desfăşurate anul trecut.
Acţiunea face parte din programul anual al ATOP, prin care se aduce o recunoaştere celor care dau dovadă de curaj şi responsabilitate civică.
„Pentru mine, în calitate de jandarm, nu a fost greu să prind astfel de infractori. Dacă ne facem datoria conform legii, cu siguranţă îi vom prinde tot timpul” a declarat plt. maj. Marius Cristea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov.
„Această distincţie este încununarea muncii mele de-a lungul anilor” a precizat plt. maj. Radu-Marian Bâliş, Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov
„Dorim cu aceste premii să arătăm că sunt multe lucruri bune care se întâmplă în societatea noastră. Este foarte bine că forţele de ordine conlucrează între ele, că există acest spirit de echipă „ a declarat Claudiu Coman, preşedinte ATOP.
Nominalizarea celor doi jandarmi a încheiat lista celor nouă premii acordate de ATOP cu titul de „erou al comunităţii” pentru anul 2013.

Jandarmii „Eroii Comunității”

Plutonierul-major Marius Cristea este angajat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov din anul 2006 și activează în structurile de ordine publică din anul 2007. El s-a remarcat prin prinderea în flagrant a mai multor persoane care au săvârșit infracțiuni. Astfel, în data de 9 mai 2013, aflându-se în patrulare pe strada Republicii a surprins în flagrant un bărbat care a sustras bunuri dintr-un magazin. În 8 iulie 2013 a surprins mai mulți cetățeni care au înșelat o femeie în vârstă. Acesteia i-au fost schimbate scocurile de la casă, apoi respectivii i-au cerut o sumă de bani mult mai mare decât cea stabilită inițială, pe motiv că ar fi executat mai multe lucrări la imobil, după care au recurs la amenințări și violențe asupra femeii.

În decursul anului trecut, a constatat peste o sută de contravenții (tulburare a ordinii publice, comerț ilicit etc.). Subofițerul s-a evidențiat printr-o foarte bună rezistență psihică în condiții de stres, fără a intra în panică, având reacții pozitive în situații tensionate și stresante. În situațiile dificile întâlnite în timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii publice, el s-a remarcat prin spirit de inițiativă și responsabilitate.

Plutonierul-major Radu-Marian Bâliș, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, a gestionat cu profesionalism și succes următoarea situație de criză: în data de 5 noiembrie 2013, în jurul orei 19:05, jandarmul s-a autosesizat cu privire la faptul că în zona pasajului la nivel cu calea ferată str. Albă – str. Tudor Vladimirescu din Brașov, șase bărbați aflați sub influența alcoolului agresau cu o violență ieșită din comun doi tineri. Dând dovadă de curaj și devotament, jandarmul i-a imobilizat pe agresori. Imediat s-a preocupat de starea răniților și a chemat ambulanța care i-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Brașov pentru a li se acorda ingrijirile medicale de specialitate. Actele de constatate au fost înaintate la Parchetul de la lângă Judecătoria Brașov, care a dispus cercetarea celor șase autori sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 180 din Codul Penal.

Comentarii

Ultimă oră