Sari la conținut
emotii-uriase-pentru-cristian-cioaca-

Magistraţii Curţii de Apel din Piteşti au rămas în pronunţare în procesul în care poliţistul este judecat pentru omor calificat. Sentinţa se va da peste câteva zile.

În procesul lui Cristian Cioacă, acuzat de omor calificat, s-a cerut schimbarea încadrării juridice, situaţie care, în cazul unei condamnări, i-ar fi favorabilă poliţistului. Cu alte cuvinte, în loc să fie pedepsit pentru omor calificat, așa cum s-a întâmplat în prima instanță, când a primit 22 de ani de închisoare, să fie condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Pentru această acuzație, Noul cod penal prevede o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 15 ani, mai mică decât cea stabilită de legiuitor pentru omor calificat. Pentru 3 ore, completul de judecata a suspendat şedinţa pentru ca avocata lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, să-şi pregătească pledoaria pentru această posibilă schimbare. Apoi,

Potrivit procedurii, atât avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, cât şi apărătorul ales de Cristian Cioacă, iau cuvântul, dosarul rămânând în pronunţare. Decizia pe care o vor lua judecătorii Curţii de Apel din Piteşti va fi, imediat, pusă în aplicare.

Comentarii

Ultimă oră