Sari la conținut

Elevi de la Honterus, în vizită la Parlamentul European

elevi-de-la-honterus-in-vizita-la-parlamentul-european

  La invitația europarlamentarului Siegfried Mureșan, o delegație din România, din care au facut parte directorul liceului german Johannes Honterus, Radu Chivărean și un grup de elevi de clasa a XI-a și a XII-a, a vizitat ieri, Parlamentul European din Bruxelles.

Tinerii au aflat principiile și valorile pe care se bazează și s-a construit Uniunea Europeana, iar seara au participat cu totii la vernisajul expozitiei „Minoritatea Germana din Romania: un Model de Multiculturalism în Uniunea Europeana“, organizată de europarlamentarul român cu origini germane în sala Yehudi Menuhin a Parlamentului European.

Un moment de excepție a fost oferit de dr. Steffen Schlandt, care a încântat toți participanții cu Corul Bach al Bisericii Negre.

La eveniment a participat președintele Forumului German, dr. Paul-Jürgen Porr și ES Ambasadorul Germaniei în România, Cord Meyer-Klodt, care au avut, alături de Siegfried Mureșan, alocuțiuni aferente temei abordate.

Specialitățile culinare din Transilvania au fost puse în valoare de Ștefan Bunescu de la Kredenz, iar vinul transilvănean, Sachsenwein de Jidvei, a acompaniat excelent deliciile gastronomice.

Comentarii

Ultimă oră