Sari la conținut

Educaţie alimentară pentru copiii din judeţul Braşov

educatie-alimentara-pentru-copiii-din-judetul-brasov

Prefectura Braşov a anunţat că, în cursul lunii martie 2019, copii din toate ciclurile de învăţământ preuniversitar din judeţul Braşov au participat la 15 concursuri, scopul organizării acestor competiţii fiind promovarea alimentaţiei sănătoase.

„Cei mai mici participanţi la program au fost cei de la Grădiniţa cu Program Săptămânal «Pinocchio» Făgăraş. Ei au învăţat despre miere şi beneficiile ei în timpul unei vizite la piaţa agroalimentară. Preşcolarii au luat parte la 10 concursuri, în cadrul cărora au răspuns la întrebări despre sursele de vitamine, sau substanţele nutriţionale aflate în lapte. Tot la întrebări legate de lapte ca sursă de calciu au răspuns elevii Colegiului Tehnic «Simion Mehedinţi» Codlea”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii.

Acţiunile amintite fac parte din Programului pentru şcoli al României, prin care sunt livrate în şcoli laptele şi produsele de panificaţie, dar şi fructele.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Braşov, numărul de zile tematice alocate în total activităţilor educative din şcolile braşovene s-a ridicat la 41.

Comentarii

Ultimă oră