Sari la conținut
echipamente-noi-pentru-spitalul-de-copii

Stația centrală de sterilizare a Spitalului Clinic de Copii din Brașov va fi modificată.

Micuții pacienții care vor fi tratați pe viitor la Spitalul Clinic de Copii din Brașov vor primi o șansă în plus la viață.

Acest lucru este posibil prin implicarea Clubului Rotary din Brașov care a reușit să strângă pentru acest proiect peste 50 000 de euro.

Prin acest proiect Unitatea Medicală va fi dotată cu echipamente noi, la standarde înalte, care să permită realizarea unui flux de sterilizare sigur, creșterea capacității de sterilizare, informatizarea activității, inclusiv a monitorizării indicatorilor de sterilizare fizico-chimici, biologici și încadrarea atât în normele legale naționale cât și cele stabilite prin directivele EU.

Înlocuirea stației de sterilizare existente este vitală pentru că, în prezent, Spitalul Clinic de Copii Braşov utilizează autoclave foarte vechi, uzate, foarte departe de standardele minime impuse de normele în vigoare.

În ultimii ani proiectele caritabile derulate de Clubul Rotary Brașov pentru Spitalul Clinic de Copii sunt de peste 500 000 de euro.

La acest ultim eveniment, organizat recent pentru modernizarea statiei centrale de sterilizare a Spitalului Clinic de Copii, obiectele licitate au fost donate de personalități precum Andrea Bocelli, Gheorghe Hagi,  Simona Halep, Iulia Schiopu, dar și de numeroși  sponsori.

Comentarii

Ultimă oră