Sari la conținut

Echipa naţională e obligată să câştige

echipa-nationala-e-obligata-sa-castige

După victoria din Estonia, trupa lui Victor Piţurcă trebuie să câştige trei puncte şi din meciul cu Andorra. România a debutat cu dreptul în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2014 din Brazilia. Tricolorii au învins în , cu scorul de 2-0, formaţia Estoniei. Golurile formaţiei antrenate de Victor Piţurcă au fost marcate de Gabriel Torje şi Ciprian Marica. În celelalte partide din grupă, Olanda a învins Turcia cu scorul de 2-0, iar Ungaria a trecut de Andorra cu 5-0.
Rezultatul mai important decât spectacolul. Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale, a vorbit despre meciul României cu Andorra, din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2014. „Comentariile sunt de prisos, îmi doresc trei puncte şi nimic mai mult. Sper să fie şi spectacol, dar mă interesează mai mult să câştigăm. Pentru mine e acelaşi lucru dacă vom câştiga cu 1-0 sau cu 4-0. Se ţine cont de meciurile directe, e mai puţin probabil să conteze golaverajul. Un profesionist trebuie să se gândească la tot ce se poate întâmpla într-un joc. Orice echipă mare poate să piardă dacă nu e conectată la joc. Şi Real Madrid a pierdut cu o echipă de liga a treia. Noi vom juca exact aşa cum trebuie. Tot timpul vrem să fim ofensivi, dar trebuie să ne şi permită adversarul”, a spus Victor Piţurcă.
„Trebuie să fim serioşi”. Marius Niculae, atacantul celor de la FC Vaslui, a vorbit despre meciul României cu Andorra, al doilea din preliminariile pentru CM 2014. „Andorra nu cred că vine în vizită în România. Dacă nu tratăm meciul serios, putem avea probleme. Nu trebuie să ne temem de ei, dar nici să-i privim de sus. Diferenţa de valoare e clar foarte mare. Ţin minte un meci cu Insulele Feroe, când am avut un jucător eliminat şi ne-am cam chinuit să câştigăm. Chiar nu am vrea să avem emoţii la această partidă”, a spus Marius Niculae.
Aşteaptă fanii la stadion. Gabriel Torje, mijlocaşul celor de la Granada, cere sprijinul fanilor pentru meciul cu Andorra de pe Naţional Arena. „E prea puţin că s-au vândut doar 3.000 de bilete la meciul cu Andorra. Poate o să încercăm să ieşim pe stradă, cu vreun megafon, să aducem lumea la stadion. Avem nevoie de suportul publicului şi sperăm să vină în număr cât mai mare, motivaţi că am reuşit să învingem şi în Estonia. Cred că victoria din Estonia nu trebuie subestimantă, dar nici supralicitată. Amintiţi-vă că Italia abia a bătut acolo cu 2-1, în preliminariile trecute, iar Estonia a învins în Serbia şi în Irlanda de Nord”, a spus Gabriel Torje. Meciul dintre România şi Andorra va avea loc marti de la ora 20:30 şi va fi transmis în direct de canalul Antena 1.
Fără Goian.  Fundaşul Dorin Goian a părăsit cantonamentul echipei naţionale, el fiind indisponibil pentru meciul cu Andorra, din preliminariile CM-2014, din cauza unei accidentări. Goian, care are o uşoară leziune fibrilară, va face săptămâna viitoare un control amănunţit pentru a şti exact cât va trebui să stea departe de gazon. În aceste condiţii, locul său în centrul defensivei ar putea fi luat de Găman. Victor Piţurcă ar putea începe meciul din această seră în următoarea formulă: Lobonţ – Măţel, Chiricheş, Găman, Raţ – Torje, Bourceanu, Voiculeţ, Tănase – Grozav şi Marica.
Amical de lux pentru tricolori. După ce amicalul cu Argentina a căzut, România s-a mulţumit cu o partidă de lux cu Uruguay, „bronzul” de la Mondialul din Africa de Sud.
Mircea Sandu încearcă să bată palma pentru încă un meci de vis pentru naţionala lui Piţurcă. „Am mai discutat şi cu Villar pentru un amical cu Spania. Să vedem, nu e uşor să joci cu Spania, mai ales că vreau să jucăm la Bucureşti. Del Bosque este cheia, caută soluţii pentru că sunt foarte solicitaţi”, a spus Mircea Sandu.
Preşedintele FRF şi omologul său din Spania sunt buni prieteni şi amicalul ar putea fi perfectat în funcţie de programul celor două echipe. Spania este considerată una dintre cele mai bune naţionale din istorie. Ibericii au câştigat ultimele două Campionate Europene, dar şi Mondialul din Africa de Sud.

Comentarii

Ultimă oră