Sari la conținut

Echipa de baschet U13 a ACS Transilvania, țintește o medalie în Campionatul Naţional

echipa-de-baschet-u13-a-acs-transilvania-tinteste-o-medalie-in-campionatul-national

   Echipa de baschet U13 a ACS Transilvania arată o formă foarte bună în această toamnă, în meciurile din Campionatul Naţional. În cele trei turnee ale sezonului 2019-2020 disputate până în prezent, micii baschetbalişti antrenaţi de Zeljko Bubanja au cinci victorii în şase partide, iar în week-end-ul trecut au învins campioana ţării la această categorie de vârstă, U Mobitelco Cluj, (cu scorul 73-53).


    „Suntem pe locul doi între echipele din zona noastră, în urma celor trei turnee. Am avut un sezon trecut în care copiii, deşi mai mici decât adversarii lor de la acea vreme, au căpătat o experienţă foarte bună. Joacă un baschet frumos în acest început de sezon şi aşa vrem să se întâmple până la final. Obiectivul clar este acela de a merge în turneul final şi de ce nu, ne gândim chiar la o medalie”, a declarat muntenegreanul Zeljko Bubanja, antrenor al grupei U13 de la ACS Transilvania Braşov.

Luca Illeș, cel mai bun jucător al turneului


  Turneul disputat zilele trecute la Târgu Mureş (victorii cu U Mobitelco Cluj şi Gladius Târgu Mureş) a fost unul în care a ieşit în evidenţă Luca Illeș (foto), jucător care a întărit în vară echipa lui Zeljko Bubanja. Acesta a fost ales cel mai bun jucător al partidei cu U Mobitelco Cluj, dar şi cel mai bun jucător al turneului, al treilea din acest sezon.


  Timişoreanul de 12 ani este unul dintre cei mai promiţători puşti ai baschetului românesc, iar visul său este să ajungă într-o echipă din Spania sau din Serbia.


   „Am venit la Braşov pentru că la Timişoara nu aveam o echipă pentru grupa mea de vârstă, dar mai ales pentru că voiam să evoluez undeva unde să pot arăta ce pot, dar şi să progresez. Îl cunoşteam pe domnul Bubanja, ne-am întâlnit la un campionat la Mangalia, în urmă cu un an şi ceva. Sper să ajungem la turneul final şi să facem treabă bună acolo. La acele meciuri vin, de obicei, mulţi scouteri şi n-aş zice nu dacă aş avea posibilitatea să plec în străinătate, în Serbia sau în Spania”, a precizat micuţul sportiv, al cărui baschetbalist favorit este slovenul Luka Doncici.

   Lotul echipei U13 a ACS Transivania:


Andrei Florin, Stoia Victor, Bercu Rareş, Florianu David, Stoia Alexandru, Istioc David, Bibire Călin, Ancuţa Darius, Blaga Alexandru, Pădurariu Alin, Negotei Robert, Axinte Andrei, Csibi Alexandru, Bădescu Edward, Illeş Luca, Antohe Daniel.

Comentarii

Ultimă oră