Sari la conținut

E sezonul murăturilor. Sunt gustoase şi sănatoase. Care sunt beneficiile murăturilor

e-sezonul-muraturilor-sunt-gustoase-si-sanatoase-care-sunt-beneficiile-muraturilor

Pe lângă faptul că au gust minunat, murăturile sunt un adevărat medicament, scrie sfatulmedicului.ro. Acestea au numeroase beneficii pentru sănătate şi pot ajuta la buna funcţionare a organismului.

Mare atentie, însă, la modul de preparare. Murăturile sănătoase nu trebuie să conţină prea multe ingrediente sau adaosuri, ci doar apă şi sare. Sunt contraindicate oţetul sau zahărul.

Varza murată este ideală pentru curele de slabire. Aceasta ajuta la buna detoxifiere a organismului, iar datorită conţinutului mare de vitamina C, întăreşte sistemul imunitar. De asemenea ajută digestia, prevenind constipaţia.

Atenţie însă la alimentele pe care le consumi alaturi de murături. Se recomandă ca acestea să fie servite lângă cartofi sau carne, pentru a uşura digestia.

Pentru a creşte beneficiile murăturilor pentru sănătate, este recomandat ca lângă acestea să fie adăugate mărar şi usturoi, care ajută la regenerarea ţesuturilor şi la echilibrarea bacteriilor în organism. De asemenea, boabele de muştar ajută la prevenirea balonării.

Murăturile ameliorează ulcerele şi gastritele, dar sunt ideale şi în afecţiunile hepatice şi previn afecţiunile respiratorii.

Murăturile se consumă în special în sezonul rece, deoarece ajută foarte bine la prevenirea răcelii sau a gripei.

Murăturile sunt ideale şi pentru menţinerea sănătăţii pielii pentru că previn îmbătrânirea pielii şi întârzie apariţia ridurilor.

Zeama de varză este indicată persoanelor care au activităţi fizice intense. Numeroase studii au demonstrat că zeama de murături este eficientă în combaterea şi prevenirea cârceilor.

Atenţie însa, murăturile nu sunt indicate tuturor persoanelor. Cei care suferă de afecţiuni precum boli renale, hipertensiune, insuficienţă cardiacă, diabet de tip I si II, retenţie de apă sau au frecvent dureri de cap sau migrene trebuie să evite murăturile.

Comentarii

Ultimă oră