Sari la conținut

E OFICIAL! Cerere pentru ora de Religie la școală, o dată la 4 ani

e-oficial-cerere-pentru-ora-de-religie-la-scoala-o-data-la-4-ani

Este oficial. Din anul şcolar următor, părinţii vor face cerere o dată la patru ani prin care să spună dacă doresc ore de Religie pentru copil. Până acum, doar părinţii care nu doreau astfel de ore urmau să depusă o solicitare, în fiecare an. Religia în şcoli a devenit motiv de dispută între părinţi şi Ministerul Educaţiei, scrie click.ro. În cele din urmă, soluţia a venit de la Curtea Constituţională care a decis că părinţii nu trebuie să depună cerere ca să nu studieze copilul această disciplină, ci ca să studieze. Iată că noul ministrul al educaţiei, Sorin Câmpeanu a decis şi când se vor depune aceste cereri. Părinţii ar putea face solicitare pentru participarea la ora de Religie o singură dată pe ciclu de învăţământ, primar, gimnazial şi liceal, excepţie făcând anul şcolar 2015-2016, când îşi vor exprima opţiunea indiferent de anul de studiu, a declarat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de Mediafax.

Potrivit demnitarului, după decizia Curţii Constituţionale privind participarea elevilor la ora de Religie, Ministerul Educaţiei va stabili şi modul în care va fi reglementată noua prevedere.

”Din septembrie 2015, orele de Religie sunt opţionale pentru elevi. Aşadar, modificarea face referire la faptul că, în noul an şcolar, elevii vor trebui să facă opţiuni cu privire la participarea la ora de Religie, faţă de anul trecut, când au făcut opţiuni cei care nu au vrut să facă Religia. Locul disciplinei este acelaşi”, a precizat ministrul educaţiei.

Elevii care nu au făcut cerere în septembrie 2014 că nu doresc să participe la orele de Religie, vor merge în continuare la aceste cursuri până la sfârşitul anului şcolar actual.

Comentarii

Ultimă oră