Sari la conținut

Duminică va fi sfinţit paraclisul mănăstirii de pe Dobrogeanu Gherea

duminica-va-fi-sfintit-paraclisul-manastirii-de-pe-dobrogeanu-gherea

Duminică dimineaţă (29 iulie 2018) va avea loc sfinţirea paraclisului Mănăstirii Ortodoxe de Stil Vechi „Sfântul Apostol Toma”, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir”, de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 75 A.

„Sfinţirea paraclisului este haina desăvârşită cu care se îmbracă biserica şi se prezită Mântuitorului. Asemănându-se unui botez prin ungerea cu Sfântul şi Marele Mir şi stropirea cu aghiazmă, sfinţirea bisericii este semn de binecuvântare asupra creştinilor, semn întărit prin trimiterea Sfântului Înger prezent lângă Sfânta Masă, care duce rugăciunile preoţilor şi credincioşilor la jertfelnicul Mântuitorului în cer. Se sfinţeşte biserica din zid, dar se sfinţesc şi persoanele care participă la sfinţirea ei şi la slujbele care se săvârşesc în această biserică”, a spus Arhimandrit Visarion, stareţ al mănăstirii.


    După sfinţire, toţi credincioşii prezenţi vor avea posibilitatea să intre în Sfântul Altar, pentru a săruta Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă.

Comentarii

Ultimă oră