Duminică, ultima zi cu bradul împodobit în Piața Sfatului. Pe străzile din Centrul vechi al Brașovului a început demontarea ornamentelor!

   Începând de marți, iluminatul de sărbătoare al Brașovului a fost întrerupt, cu excepția bradului din Piața Sfatului și a Casei Sfatului, ale căror luminițe se vor mai aprinde până la sfârșitul acestei săptămâni.

     Echipele firmei de iluminat au început demontarea ornamentelor, ordinea fiind Republicii, Bulevardul Eroilor, str. Nicolae Iorga, str. Mureșenilor, str. Postăvarului, urmând ca în zona Poarta Șchei - Bălcescu lucrările să se desfășoare noaptea, spre sfârșitul săptămânii, astfel încât să nu fie afectată circulația autovehiculelor.

    Ultimele lucrări de demontare a ornamentelor vor fi cele din Piața Sfatului, respectiv Casa Sfatului și bradul.

       Potrivit reprezentantului firmei care a realizat conceptul iluminatului ornamental din acest an, denumit „Dans de vifor“, designul individual cât și așezarea în spațiu a decorațiunilor și-a propus să amintească de nămeții de altădată. În total, 700.000 de beculețe au luminat Brașovul, începând cu 1 Decembrie 2019, în cadrul evenimentului „Brașov, oraș din poveste“.