Sari la conținut

Drumarii braşoveni vor demara o serie de lucrări de consolidare pe DN 13

drumarii-brasoveni-vor-demara-o-serie-de-lucrari-de-consolidare-pe-dn-13

Drumarii braşoveni vor să demareze o serie de lucrări de consolidare pe DN 13, care a cam început s-o ia la vale în mai multe zone. În conformitate cu estimările reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, pe şoseaua care leagă Braşovul de Sighişoara şi Târgu Mureş sunt mai multe puncte critice, unde carosabilul a început să se degradeze, fie din cauza alunecărilor de teren, fie din cauza altor calamităţi.

În total, sunt opt zone care trebuie expertizate, iar, recent, drumarii au semnat un contract în valoare de 118.881 de lei, cu tot cu TVA, cu firma suceveană Royal CDV G2 SRL pentru efectuarea expertizelor tehnice necesare pentru aceste sectoare de drum.


  Aceste expertize ar urma să fie realizate în cel mult 60 de zile, iar în funcţie de lucrările care se impun, să fie lansată o altă licitaţie pentru derularea reparaţiilor.

  În zonele cu probleme au apărut fisuri longitudinale sau transversale pe partea carosabilă, taluzurile au alunecat, au avut loc cedări vizibile de acostamente, denivelări, şi s-au identificat fisuri apărute în unele podeţe, astfel că există posibilitatea unor degradări mai accentuate care vor impune alte restricţii în trafic.

Expertiza efectuată va avea o valabilitate de 4 ani, în conformitate cu cerinţele din contract, iar soluţiile tehnice propuse vor trebui să asigure continuitatea traficului pe întreaga durată a lucrărilor de reabilitare. Expertiza poate cuprinde şi alte lucrări pe care expertul le consideră necesare pentru punerea în siguranţă a drumului.

Comentarii

Ultimă oră