Drapelul României a fost arborat de jandarmii brașoveni pe Elbrus, „Tronul Zeilor” - cel mai înalt munte din Caucaz, cu altitudinea de 5.642 metri. Misiunea a fost una dificilă, desfășurată la minus 30 de grade Celsius.

    La expediție au participat patru jandarmi montani din Braşov: locotenent Deleanu Tudor, plt.adj.şef Gârniţă Constantin, plt.adj. Bârligă Marian şi plt.adj. Blajiu Marian. Cei patru au pus tricolorul în vârful muntelui azi-dimineață, la ora 9.00.

   „Performanţa lor s-a realizat la capătul a 8 ore de efort susţinut, în condiţii meteo grele (temperaturi de sub minus 30 de grade Celsius, ninsoare, ceaţă şi vânt), însă sentimentul datoriei împlinite a făcut ca acest efort să nu fie resimţit de cei patru temerari, decât într-o foarte mică măsură”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

    Reușita brașovenilor se adaugă celei din 2017, când în 5 septembrie, ora 13.00 au arborat drapelul României pe vârful Mont Blanc (4.810 m) şi celei din 2018, când în 5 august, ora 10.00, au arborat tricolorul pe vârful Matterhorn (4.478 m).