Sari la conținut

Fostul europarlamentar a fost implicat în urmă cu trei ani într-un conflict de interese comparabil cu scandalul în care a fost implicat Adrian Severin.

Un site brasovean, pornind de la afirmaţiile lui Dragoş David făcute în presă în urmă cu trei ani, demonstrează că acesta a minţit fără ruşine spunând că nu a cunoscut-o chiar pe… verişoara sa, pe care a anga­ja­t-o asistentă pe vremea când era europarlamentar. Ruda sa derula afaceri de milioane de euro cu energie ieftină.
Asistentă cu afaceri de milioane. În 2009, pe vremea când pedelistul Dragoş David era europarlamentar, a izbucnit în presă un scandal care îl viza. Mai multe publicaţii au dezvăluit că asistenta sa personală, Dana Chebuţiu, deţinea, în Alsacia, Franţa, o firmă legată ombilical de Energy Holding, societate înfiinţată de Bogdan Buzăianu, mogulul energiei. Firma asistentei eurodeputatului era beneficiara celor mai mari achiziţii de energie ieftină de la Hidroelectrica.
Minciuni şi reveniri. Întrebat de „Evenimentul Zilei” despre asistenta sa, Dragoş David, pe atunci membru în Comisia de industrie şi energie a Parlamentului European, a explicat fără să roşească cum că a angajat-o pe baza unui CV trimis prin e-mail. „Am selectat-o dintre toţi cei care mi-au trimis CV-uri. M-a mulţumit că locuieşte aproape de Strasbourg, astfel încât nu trebuia să-i mai dau bani şi pentru chirie. Nu o cunoşteam dinainte”, a explicat David. După câteva săptămâni, fostul europarlamentar s-a răzgândit: „Îi ştiam şi pe ea, şi pe soţ dinainte de a ajunge la Bruxelles, dar ce importanţă are asta? Sunt mulţumit de ea. Lucrează cu mi­ne când sunt la Strasbourg. E angajată pe partea de afaceri economice”.
La fel ca Adrian Severin. Întrebat dacă ştie de legătura dintre Dana Chebuţiu şi Energy Holding, David a izbucnit: „Nu ştiam! Chiar dacă ar fi fost să ştiu, nu mă interesa… În Parlamentul Eu­ropean vin o grămadă de fir­me, ca Siemens, E.ON, Gaz de France, care fac lobby. Se practică lobby-ul în Uniunea Europeană. Stăm de vorbă cu fiecare companie în parte, pe legislaţie. Nu văd niciun conflict de interese în treaba asta. Problema se punea dacă eu eram angajat în vreo companie”.  David a ascuns un conflict de interese comparabil cu cel în care recent a fost implicat Adrian Severin.
Chiar verişoara lui. Site-ul citat dezvăluie în premieră că Dana Chebuţiu este nimeni alta decât verişoara sa. Numele de fată al Danei Chebuţiu este David. Ea este fiica lui Constantin David, fratele mai mic al lui Radu David, tatăl lui Dragoş Da­vid. De curând, Dana Chebuţiu a redevenit David, în urma divorţului de Adrian Chebuţiu, arestat de DNA în scandalul returnărilor ilegale de TVA de la Constanţa.
Şef de agenţie. Dragoş David a ratat realegerea ca europarlamentar. În acest moment, este prim-vicepreşedinte PDL Braşov şi director general al Agenţiei Metropolitane Braşov. Agenţia a cheltuit recent 10 miliarde de lei vechi, primiţi de la ministerul condus de Elena Udrea, pentru logo-ul Braşovului.

Comentarii

Ultimă oră