Sari la conținut

Două eleve ale Colegiului Naţional Andrei Şaguna din Braşov au fost admise la Oxford

doua-eleve-ale-colegiului-national-andrei-saguna-din-brasov-au-fost-admise-la-oxford

Două eleve ale Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov au fost admise la prestigioasa Universitate Oxford, din Marea Britanie. Ambele au ales domenii de vârf, în care facultăţile britanice sunt cele mai bune din lume sau măcar din Europa. Din păcate, pe lângă vestea excelentă a admiterii la Oxford, Ana şi Mara au primit şi o veste mai puţin bună: taxele pentru studenţii europeni au crescut de patru ori, odată cu ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Atat Ana-Maria Pelin, cât și Mara Pindaru au obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale la care au participat de-a lungul anilor.

În primavara lui 2020, Ana-Maria Pelin a ocupat împreună cu doi colegi locul I la NASA Space Settlement Contest, competiție sponsorizată de National Space Society. Și colega ei Mara Pindaru a obținut locul III la aceeași competiție internaționala în primăvara lui 2016, când era elevă în clasa a VII-a.

NASA Space Settlement Contest este un concurs internațional anual de proiecte de așezari umane preconizate a se construi în spațiul cosmic.


Directorul colegiului spune că în fiecare an există absolvenţi care sunt admişi la cele mai prestigioase facultăţi de pe mapamond. „De fiecare dată când elevii noştri confirmă la prestigioase universităţi din ţară şi din străinătate reprezintă o cinste deosebită şi o confirmare a întregului efort susţinut de către profesori şi elevi, cu participarea părinţilor, fireşte”, a subliniat Cezar Boghici, directorul Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră