Sari la conținut
doua-cutremure-in-mai-putin-de-24-de-ore-

Primul cutremur a avut loc luni seară, la ora 22:16. Mişcarea telurică s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 115 kilometri.

Conform Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Odobeşti (22km), Panciu (29km), Focşani (36km), Mărăşeşti (41km) și Râmnicu Sărat (43km).

Tot luni, au mai avut loc trei mişcări seismice de mică amploare în zona Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,3 şi 2,9 grade pe scara Richter.

Un alt cutremur cu magnitudinea 4,4 a avut loc marți, în prima zi din august, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la ora 13:27, la o adâncime de 120 de kilometri, transmite Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (20km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (55km) și Târgu Secuiesc (56km).

Cel mai puternic cutremur înregistrat de la începutul anului a avut loc pe 8 februarie, în Vrancea, seismul având magnitudinea 5 pe scara Richter, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Comentarii

Ultimă oră