Sari la conținut

Dotări de ultimă generaţie la Spitalului de Psihiatrie din Braşov

dotari-de-ultima-generatie-la-spitalului-de-psihiatrie-din-brasov

Bază de recuperare de ultimă generaţie la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov!

Echipamente medicale de ultima generaţie se vor achiziţiona, printr-un contract de finanţare prin Programului Operaţional Regional 2014-2020, pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov. Contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat ieri, la Braşov.
Valoarea totală a contractului este de 10.572.694 lei (2,227 milioane euro), din care 98% (10.361.240 lei) este asistenţa nerambursabilă, iar proiectul trebuie încheiat până la data de 31 iulie 2021.

„În România, mai există un astfel de laborator la Iaşi”


    În urma implementării proiectului vor fi achiziţionate 57 de echipamente medicale de specialitate şi 22 de seturi de mobilier. Acestea vor fi amplasate la sediul central al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, în spaţiul alocat desfăşurării activităţii ambulatoriului. Pe lista echipamentelor se regăsesc aparate extrem de necesare, printre care un computer tomograf, un ecograf muscolo-scheletal, un ecograf doppler, precum şi diverse echipamente pentru recuperare neuro-psiho-motorie cum sunt liftul pentru transport pacienţi, banda de alergare sau banda pentru bazin, sistemul robotizat de recuperare a mersului şi alte sisteme de evaluare şi recuperare a mobilităţii membrelor.


   „Este o aparatură foarte modernă, de ultimă generaţie. Printre altele, vom avea echipamente cu ajutorul cărora pacienţii vor «reînvăţa» să meargă. În România, mai există un astfel de laborator la Iaşi, dar nu ştiu dacă proiectul este finalizat”, a declarat managerul spitalului, dr. Nicuşor Bîgiu.

Investiţiile europene vor continua la „Neuro”


    Acesta este primul contract de finanţare europeană destinat Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov. Se dorește să fie contractat cât de curând şi proiectul de consolidare, modernizare şi creştere a eficienţei energetice a acestui spital.


   După ce a semnat contractul de finanţare, Simion Creţu, director general ADR Centru, a precizat că „în Regiunea Centru, investiţia realizată prin proiect va servi ca exemplu pentru celelalte instituţii spitaliceşti, urmărind să ridice nivelul calitativ al actului medical, să reducă riscul asupra sănătăţii populaţiei şi să ridice standardele de protecţie a sănătaţii la un nivel comparativ cu cel european. Concentrarea investiţiilor în activităţi ce vizează interesul şi siguranţa braşovenilor, se poate observa şi din cele nouă contracte de finanţare nerambursabilă semnate până în prezent. â

Valoarea totala a sumelor atrase de judeţul Braşov pentru dezvoltarea infrastructurii locale este de peste 394 milioane lei, adică 83,29 milioane euro. Patru proiecte din cele nouă vizează investiţii consistente alocate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a drumurilor judeţene din Brașov, iar celelalte prevăd reabilitarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti din judeţ, respectiv a Unităţii de Asistenţa Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru, a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, precum şi două proiecte concentrate pe îmbunătăţirea servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Braşov”.


    Simion Creţu a mai spus că la nivelul Regiunii Centru, Judeţul Braşov ocupă primul loc în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene.

Comentarii

Ultimă oră