Sari la conținut

Doi copii pasionați de muzică au primit abonamente gratuite la Filarmonică

doi-copii-pasionati-de-muzica-au-primit-abonamente-gratuite-la-filarmonica

Sebastian și Maria Emilia, doi copii de 10 și respectiv 9 ani, au primit , împreună cu bunica lor, abonamente la toate concertele de la Sala Patria ale Filarmonicii Brașov, pe o perioadă de cinci ani.

Abonamentele le-au fost înmânate de Primarul Brașovului, George Scripcaru.

„Au fost foarte plăcut surprinși de acest abonament, care a fost o surpriză totală pentru ei. Sunt doi copii extraordinari, foarte talentați, care învață foarte bine și care merită să fie sprijiniți să-și îndeplinească visul, având în vedere și situația lor mai specială“, a spus primarul George Scripcaru.

Sebastian și Maria sunt doi frați de zece, respectiv nouă ani, crescuți de bunici. Sunt doi copiii veseli și mult mai maturi decât te-ai aștepta după vârstă. Nu și-au mai văzut părinții de șase ani și bunicii fac eforturi deosebite pentru a le oferi o educație cât mai bună. Bunicii i-au crescut cum au putut și toți patru trăiesc din mai puțin de 2.000 de lei pe lună, cu tot cu alocații și pensiile alimentare.

Cu eforturi deosebite, Maria și Sebastian fac cursuri de pian la Palatul Copiilor, informatică, dansuri populare și engleză.

Cei doi copii au rezultate foarte bune și la Școala Gimnazială nr 1 din Brașov – unde sunt elevi în clasa a patra și, respectiv, a treia – și în timpul orelor, dar și la concursuri și olimpiade.

„Indiferent dacă sunteți fără părinți sau cu părinți, priviți tot înainte. Tot timpul din lume îl ai ca să îți faci tu viața ta”, este sfatul pe care îl dă Sebastian copiilor de vârsta lui.

Povestea lor a devenit cunoscută odată cu premiul pe care Sebastian l-a luat pentru interpretarea la pian într-un concert caritabil, organizat de un ONG din Brașov și prin campania „Urmează-ți Visul“. Sebastian are șansa de a studia acum pianul și în particular, mulțumită unui actor din București care s-a oferit să-l sponzorizeze din anonimat, iar la rândul său este profesor de pian pentru sora lui.

Dacă la început nu știa foarte multă teorie și cânta mai puțin după partitură, profesorul de pian spune că este uimit de rapiditatea cu care Sebastian învață tehnica. Piesa lui favorită este „Rondo alla turca“, de Mozart, pe care și-ar dori să o cânte perfect.

Iar de acum va merge la concertele Filarmonicii, împreună cu sora și bunica lui.

Comentarii

Ultimă oră