Sari la conținut

Doi braşoveni, decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis de Ziua Naţională

doi-brasoveni-decorati-de-presedintele-klaus-iohannis-de-ziua-nationala

 Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă o serie de decrete de decorare cu prilejul Zilei Naţionale a României.


  Printre cei care au primit recunoașterea oficială se află și doi brașoveni!

Astfel, medicului braşovean Andreea Anamaria Moldovan i-a fost conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, „în semn de apreciere pentru întreaga activitate, precum şi pentru rezultatele importante obţinute în perfecţionarea actului medical”.


   Dr. Andreea Moldovan lucrează la spitalul privat „Sf. Constantin” din Braşov, unitate care, sub coordonarea ei (în calitate de şef Compartiment Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosocomiale) a câştigat premiul de „Cel mai curat spital din Europa” - premiu acordat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 2013 şi reconfirmat în 2018. În 2018, Preşedintele României, Klaus Iohannis a făcut şi o vizită la acest spital.


   „Mândrie nu mare, enormă: şi tatăl meu, Milu, a primit Ordinul Sanitar demult, la începutul carierei lui. Cu gândul la el, cu drag, cu mulţumiri pentru dl Preşedinte Johannis şi echipa dânsului”, a scris dr. Moldovan, pe Facebook.


    Decorat de preşedinte a fost şi arhitectul râşnovean Dorin Ştefan, de numele căruia se leagă proiectul aerogării Braşov, dar şi cel al corpului nou de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”.


   „Cu prilejul Zilei Naţionale a României, în semn de apreciere pentru activitatea importantă dedicată culturii, pentru talentul şi profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul activităţii lor, dobândind recunoaştere la nivel european, Preşedintele României i-a conferit: Ordinul Naţional «Pentru Merit» în grad de Cavaler domnului Dorin Ştefan, profesor universitar la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism «Ion Mincu» din Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Adrministraţiei Prezidenţiale.

Comentarii

Ultimă oră