Sari la conținut

Doar cu Chiper la lotul naţional. Cum comentează Bogdan Burcea

doar-cu-chiper-la-lotul-national-cum-comenteaza-bogdan-burcea

După turul din Liga Naţională, pentru fanii handbalului feminin urmează Campionatul Mondial din Danemarca. Din păcate, braşovenii o vor putea vedea la lucru doar pe Laura Chiper, singura jucătoare de la Corona convocată de Tomas Ryde la turneul final. Chiar dacă Cristina Zamfir, Camelia Hotea şi Denisa Dedu au fost în vederea selecţionereului, s-a renunţat la cele trei. În tot acest timp, Bogdan Burcea se abţine de la orice fel de comentarii.

Liga Naţională de handbal feminin şi-a disputat în acest week-end etapa a 13-a, fapt care a coincis cu încheierea turului. În acest an, nu se va mai disputa nicio rundă, dat fiind faptul că în decembrie, în Danemarca, se va desfăşura Campionatul Mondial.

Naţionala României va merge la turneul final cu o singură jucătoare de la Corona în lot. Este vorba de extrema Laura Chiper. În vederile selecţionerului Tomas Ryde s-au mai aflat Camelia Hotea, Cristina Zamfir şi Denisa Dedu, însă niciuna dintre cele trei nu a fost oprită.

Antrenorul braşovencelor, Bogdan Burcea, a fost foarte rezervat în comentarii, mai ales că el şi-a dat demisia din postura de secund al naţionalei în urmă cu o lună de zile.

„Nu comentez selecţia. Fiecare face cum crede selecţia la lotul naţional şi e răspunzător pentru asta” - Bogdan Burcea, antrenor Corona Braşov

Dacă în sezoanele precedente Adriana Ţăcălie cocheta cu prima reprezentativă şi ajunsese la un moment dat să fie jucătoare de bază, acest lucru s-a schimbat acum, mai ales că pivotul Coronei vine după o accidentare.

„Nu, nu-mi pare rău şi mă aşteptam să nu-l prind. Eu am venit după o perioadă lungă de inactivitate şi chiar mă aşteptam să nu-l prind” - Adriana Ţăcălie, jucătoare Corona Braşov

În ceea ce priveşte situaţia de la Corona, handbalistele nu vor intra imediat în vacanţă, astfel că antrenamentele de la Sala Sporturilor vor continua.

Marţi, va avea loc şi tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale Cupei EHF. Corona Braşov a trecut în turul 3 de Pogon Baltica.

Comentarii

Ultimă oră