Sari la conținut

Doar 7% dintre români s-ar muta la Brașov pentru job

doar-7-dintre-romani-sar-muta-la-brasov-pentru-job

Municipiul Cluj-Napoca se află pe primul loc în topul preferinţelor tinerilor de a se muta într-un alt oraş pentru un loc de muncă.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din România, preferinţele celor chestionaţi în ceea ce priveşte oraşele din ţara noastră în care ar fi dispuşi să se mute pentru un job sunt clare: pe primul loc este Cluj-Napoca (cu 46% dintre respondenţi care l-ar alege), urmat la mare distanţă de Bucureşti (17%), iar apoi Sibiu (8%), Braşov (7,5%), Timişoara (5,9%).

La polul opus, în acest clasament, se situează Oradea, Iaşi, Târgu-Mureş, Alba Iulia, Constanţa şi Arad.

Participanţii la sondaj au fost întrebaţi şi ce i-ar motiva să se mute pentru un loc de muncă într-o altă localitate.

Astfel, 77% consideră că locul de muncă trebuie să fie în domeniul lor de interes, 67% doresc posibilităţi de promovare, 55% consideră un salariu mai mare drept criteriul definitoriu care i-ar determina să se mute, iar 47% au afirmat că doresc şi locuinţă de serviciu.

Când vine vorba de beneficiile oferite de angajator, pe lângă cele salariale, cele mai importante sunt: concediul plătit în străinătate; o asigurare de sănătate privată; o sală de relaxare la birou; posibilitatea de a lucra de la distanţă; transport asigurat sau decontarea costurilor cu transportul; un abonament la sala de sport și chiar posibilitatea de a cumpăra acţiuni la firma respectivă.

De asemenea, 76% dintre respondenţi au afirmat că nu contează unde se angajează, atâta timp cât li se oferă un salariu mai mare, iar, în acelaşi timp, pentru 51% dintre cei chestionaţi este mai important prestigiul locului de muncă decât salariul.

Când vine vorba de ore suplimentare petrecute la birou, 57% ar accepta acest lucru dacă i-ar ajuta în dezvoltarea personală, iar 39% pentru recompensă financiară.

Sondajul a fost realizat în perioada 9 martie - 3 mai, în Iaşi, Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Oradea şi Alba-Iulia, oraşe unde s-a desfăşurat evenimentul de recrutare în această primăvară, pe un eşantion de peste 1.900 de persoane.

Comentarii

Ultimă oră