În timp ce la nivel central, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor să comaseze spitalele din ţară, în Braşov, procedurile de selecţie pentru posturile de manageri sunt aproape pe final.
Astfel, concursurile pentru posturile de manager de la spitalele de Copii, Neurologie şi Psihiatrie, Pneumoftiziologie şi Maternitatea s-au desfăşurat, fiind anunţate şi rezultatele. La Spitalul de Boli Infecţioase, concursul pentru postul de manager ar urma să aibă loc la începutul lunii martie.
Noii directori. La Maternitate, Gheorghe Preda este manager cu nota 9,85, iar la Spitalul de Copii, rămâne manager dr. Ion Mâzgăreanu, singurul care s-a înscris la concurs. De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie, concursul pentru postul de manager a avut loc marţi, Dan Moraru fiind singurul candidat înscris, care a obţinut 10. La Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie, concursul a avut loc cu trei zile în urmă, dr. Alexandru Grigoriu fiind candidatul care a şi luat concursul. La Spitalul Judeţean, Marius Neculoiu este manager, tot în urma concursului, promovat cu 10.
Vine comasarea. Potrivit lui Gabriel Stanciu, directorul Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală, din cadrul CJ, candidaţii care au luat examenul pentru postul de manager urmează să fie validaţi de Consiliile de Administraţie, după care propunerile de numire vor fi înaintate preşedintelui CJ. Durata contractelor de management care vor fi apoi semnate este de 3 ani. Cât timp vor rămâne actualii manageri în post rămâne de văzut după comasare.