Sari la conținut

„Dinner in the Sky”, experiență culinară inedită, la înălțime, deasupra Brașovului

dinner-in-the-sky-experienta-culinara-inedita-la-inaltime-deasupra-brasovului

În perioada 28-30 iulie 2017 brașovenii vor putea mânca și savura un pahar de vin la 50 de metri înălțime. „Dinner in the Sky” e deja în oraș. Restaurantul suspendat a trecut de primele probe și își așteaptă clienții.

Cei care vor să aibă o experiență culinară inedită și să vadă Brașovul din alt unghi, plutind deasupra Casei Sfatului și Bisericii Negre, trebuie să participe la Dinner in the Sky. Dacă cina la înălțime e considerata prea mult, vizitatorii se pot rezuma la o degustare de vin, ce durează 30 de minute. Somelierul Sergiu Nedelea va prezenta vinuri ce se vor ridica de asemenea la înălțimea așteptărilor.

Doritorii de senzații inedite pot opta să ia micul dejun deasupra Brașovului, prânzul sau cina. Vizitatorii vor experimenta conceputul fine dining și vor mânca preparate gătite de Chef Mihai Irimia. La cină, Alexandra Violin va susține un recital de vioară.

Brașovenii pot avea parte în acest week-end de cele mai incitante, exclusiviste și speciale momente trăite în aer, la peste 50 de metri, experimentând o aventură unică, alături de un spectacol culinar exceptional, o atmosfera suavă și un tandem pasional cu văzduhul.


......................................................................................................................


     Braşovul găzduiește așadar în premieră un eveniment exclusivist care se bucură de un mare succes în marile oraşe ale lumii, de la Las Vegas la Paris: „Dinner in the Sky”.

Conceptul este unul simplu. Clienţii sunt urcaţi cu ajutorul unei macarale şi a unei platforme la o înălţime de 50 de metri, iar acolo ei servesc masa, degustă un vin şi ascultă muzică.

În fiecare zi, prima masă care se va servi în restaurantul suspendat este micul dejun, care va începe la ora 10.00, costă 225 de lei de persoană şi durează aproximativ 40 – 45 de minute.

Apoi, începând cu ora 12.00, în restaurantul suspendat se va servi prânzul, care costă 350 de lei, iar începând cu ora 16.00 va avea loc o degustare de vinuri, care are şi preţul cel mai accesibil, de 150 de lei/persoană. Aceasta include doar o gustare şi o degustare de cinci soiuri de vinuri, dar şi un spumant, gazdă urmând să fie experimentatul somelier Sergiu Nedelea. O astfel de degustare va dura puţin peste 20 de minute.

Cea mai importantă masă la 50 de metri deasura Pieţei Sfatului este cina, care are însă un preţ mai piperat, de 450 de lei şi include pe lângă cele trei feluri de mâncare şi un spectacol artistic al Alexandrei Violin, fondatoarea trupei Amadeus. Alături de oaspeţi va fi şi un chef, dar şi somelierul Sergiu Nedelea, care le vor recomanda acestora bunătăţile din meniu. O cină va dura aproximativ o oră şi un sfert.

Ovidiu Barber, proprietarul licenţei pentru România, a precizat că platforma va fi ridicată de cel mult opt ori pe parcursul unei zile, la fiecare masă putând lua parte 22 de persoane. Obligatoriu biletele se vând doar pentru câte două persoane, din motive de organizare şi pentru ca locurile să nu rămână libere.

Clienţii nu au de ce să se teamă, pentru că vor purta centuri de siguranţă. Scaunele se rotesc la 180 de grade şi se pot lăsa pe spate. De asemenea, organizatorii au un contract de colaborare cu Agenţia Naţională de Meteorologie, care transmite un avertisment cu 30 de minute înainte de venirea ploii. Totodată, pentru a se evita eventualele accidente produse în urma căderii unui pahar sau a unei furculiţe, în Piaţa Sfatului va fi amenajat un spaţiu de siguranţă de 400 de metri pătraţi, care va fi închis cu garduri.

Dacă un client vrea la baie sau are o urgenţă se coboară platforma, dar organizatorii au spus că, de cele mai multe ori, nu se pune această problemă.

Ridicarea clienţilor durează între 2 şi 7 minute şi se desfăşoară în două etape: prima până la 5 – 10 metri, unde se face instructajul, iar a doua până la 50 de metri.


    „Dinner in the sky” înseamnă practic o platformă de 9 metri lungime şi 6 metri lăţime, cu o masă de 5 tone cu 22 de locuri pe scaune şi 5 locuri în picioare în mijlocul platformei, care este ridicată în aer de o macara. Pe scurt, este restaurantul în care îţi pui centura şi urci la cer. Restaurantul de acest tip s-a născut în Belgia şi acum este prezent în 43 de ţări. Conceptul a fost adus în 2010 în România de către omul de afaceri Ovidiu Bărbier.

Probele la restaurantul suspendat ridicat deasupra Pieței Sfatului au început încă din noaptea de 27 spre 28 iulie (joi spre vineri). Sub platformă va exista pe toată durata evenimentului un perimetru de siguranță de 400 de metri, care va fi restricționat accesului public, deoarece orice obiect scăpat de la înălțime poate fi letal.

„Nu vindem o masă, ci o experienţă ieşită din comun. Clienţii vor degusta vinuri româneşti, pentru că noi vrem să promovăm produsele autohtone”, a afirmat Ovidiu Barbier, reprezentantul „Dinner in the Sky” România.

De asemenea, Dan Chivu, unul dintre organizatorii evenimentului de la Braşov, a declarat că „am ales să aducem la Braşov acest concept revoluţionar. Evenimentul se desfăşoară în 56 ţări de pe 5 continente, iar Braşovul poate trezi interes pentru un astfel de concept. „Dinner in the sky” este un concept care imbină zborul, cu un peisaj de excepție, muzică bună și o experineță culinară inedită”.

Organizatorii evenimentului și-au exprimat convingerea că Braşovul va avea numai de câştigat în urma desfăşurării evenimentului: „Imaginile sunt văzute în lume, iar acest lucru se va întâmpla şi cu Casa Sfatului sau Biserica Neagră”.

Comentarii

Ultimă oră