Sari la conținut

Din toamnă Colegiul „Mircea Cristea” va avea clasa „Distrigaz” şi clasa „Electrica”

din-toamna-colegiul-mircea-cristea-va-avea-clasa-distrigaz-si-clasa-electrica-

După ce, în luna martie 2019, operatorul de gaze naturale care deserveşte judeţul Braşov a anunţat că susţine financiar o clasă de 28 de elevi care se vor califica în specialitatea „instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze”, la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, ieri, un alt furnizor de utilităţi a anunţat că se va implica în învăţământul profesional de la liceul amintit.

Astfel, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat semnarea, împreună cu reprezentanţii Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud SA şi a celor de la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” a contractului de parteneriat pentru înfiinţarea, începând cu anul şcolar 2019-2020, a unei clase profesionale în sistem dual, la această unitate de învăţământ.

Conform documentului, partenerul privat va plăti fiecărui elev o bursă lunară de 500 lei (care se va adăuga celei de stat, în cuantum de 200 lei). De asemenea, în funcţie de medie, tinerii vor putea beneficia şi de o bursă de merit, în valoare de 200 lei pe lună, ceea ce înseamnă că, în total, un elev silitor poate încasa 900 lei pe lună. Totodată, tinerii vor primi o masă pe zi la locul de practică, iar după ce termină cursurile se vor putea angaja la distribuitorul de electricitate.

„Conducerea Colegiului «Mircea Cristea» a reuşit ca, în două luni, să convingă două companii importante să susţină financiar pregătirea acestor elevi. Într-o primă etapă, compania de electricitate va susţine înfiinţarea unei clase de 28 de elevi, care se vor califica în meseria «electrician exploatare joasă tensiune». Îi asigur pe cei de la compania de distribuţie energie electrică de susţinerea mea pentru implicarea lor în dezvoltarea acestui sistem de învăţământ profesional. Înfiinţarea şcolilor profesionale în sistem dual este un proiect necesar pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, pentru că o resursă umană bine pregătită profesional creşte atractivitatea unei zone din punctul de vedere al investitorilor. În acelaşi timp, cum am spus-o de mai multe ori, este un proiect de suflet pentru mine, în care cred foarte mult”, a declarat primarul George Scripcaru.

Tot burse de 700 de lei vor primi şi cei de la clasa cu profilul „instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze”, susţinută de fostul Distrigaz.

Comentarii

Ultimă oră