Din această lună Spitalul din Săcele va funcţiona non-stop.

Pacienţii se vor putea interna pe secţiile de medicină internă şi pediatrie în program de spitalizare continuă.

În plus, au fost înfiinţate noi secţii medicale: endocrinologie, ORL şi ortopedie care vor funţiona în program de spitalizare de zi.

Consiliul Local Săcele va analiza în următoarea şedinţă posibilitatea suplimentării bugetului de investiţii al spitalului cu încă 300.000 de lei, bani necesari achiziţionării unui lift.

În prezent la Spitalul Municipal Săcele funcţionează specialităţile medicină internă, cardiologie, pediatrie, oftalmologie, chirurgie generală, obstetrică ginecologie şi radiologie.

De la 1 mai, pacienţii beneficiază şi de specializările endocrinologie, ORL şi ortopedie iar spitalul va funcţiona 24 din 24, şapte zile din şapte.

De la deschiderea spitalului în vara anului trecut numărul prezentărilor a ajuns la 10 000.

Structura de spitalizarea continuă va funcţiona în curând pe schema aprobată de Ministerul Sănătăţii; asta înseamncă că, alături de cele 13  paturi pe secţia de medicină internă şi 10 la pediatrie, vor fi  înfiinţate 17 paturi pentru boli cronice şi 10 pentru îngrijire paliativă.

Autorităţile locale au aprobat în bugetul de anul aceste 1.271 000 de lei pentru funcţionarea spitalului şi  un milion de lei pentru dezvoltare.

Consiliul Local va dezbate în sedinţa de joi posibilitatea acordării a încă 300.000 de lei la capitolul investiţii pentru achiziţionarea unui lift.