Sari la conținut

Dezbatere publică: Proiectul extinderii străzii 13 Decembrie până la Făget

dezbatere-publica-proiectul-extinderii-strazii-13-decembrie-pana-la-faget

 Proiectul extinderii străzii 13 Decembrie până la Făget, în dezbatere publică în vederea obţinerii avizului de mediu

Edilii braşoveni au demarat deja cea de-a doua etapă de extindere a străzii 13 Decembrie, pe tronsonul cuprins între pasajul de cale ferată şi intersecţia de la Făget.

Totuşi, în vederea realizării proiectului este necesar şi un aviz de mediu, astfel că proiectul este până în data de 12 octombrie într-o dezbatere publică la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov.

„Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Braşov, str. Politehnicii nr.3, în zilele de luni-joi, între orele 800-1630 si vineri intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet www.apmbv.anpm.ro ”, se precizează în anunţul de dezbatere publică.


   Conform calculelor estimative investiţia va ajunge la suma de 9.772.187,54 lei, inclusiv TVA, şi ar urma să se deruleze pe o perioadă de 10 luni.

În conformitate cu proiectul, pe sub pasaj ar urma să mai fie amenajată doar o singură bandă de circulaţie, cu lăţimea de 3,5 metri şi un trotuar de 2,5 metri, fiind varianta cea mai puţin costisitoare din cele studiate şi agreată pentru a fi implementată. Pe acest tronson, pe partea dinspre Gară unde se va realiza de fapt extindere, ar urma să fie amplasat un zid de sprijin, a cărui amenajare a început deja.

De asemenea, Primăria a făcut şi o expertiză a pasajului de cale ferată, iar în conformitate cu acesta, structura are o serie de degradări, însă ar urma să fie reabilitat în cadrul proiectului de modernizare a căii ferate spre Sighişoara.

Comentarii

Ultimă oră